4 snögubbar på ridtur (dagens ridpass)

idag hade jag morgonen i stallet. var därute 06:30 på morgonen, fick köra sakta sakta för det vad massvis med snö! och plogbilen hade inte varit ute.

hästarna var hungriga som vanligt och kalle var extremhungrig av nån anledning :P han verkade dock ha haft en väldigt lugn natt för allt bajs var verkligen på EXAKT samma ställe, vilket tyder på att han varit harmonisk och inte vandrat runt en massa. det gillar jag! vet inte om det berodde på att jag hade hängt hans vintertäcke över gallret åt ena sidan så han inte stördes så mkt av alla som kom och gick in i stallet. kanske, kanske inte :)


söt-kalle mumsar mat i hagen

var heeelt slut när jag pulsat ut med 9 hästar, 9 höpåsar och 9 vattenhinkar i djupsnön. puh! men det vara bara att fixa kalles box och mat men  det gick ju ändå rätt smidigt idag eftersom han varit så "duktig" :D

sen kom ulrika, vi hade bestämt att vi skulle rida ut. och vi trotsade det enorma snöfallet och bestämde oss för att rida ut ändå :) hästarna hade stundtals snö upp till magen men på vissa grusvägar hade man plogat tidigare så där var det rätt lagom underlag :)

det jobbiga var alla vallarna som man var tvungen att korsa. i första vallen stod kalle på huvudet praktiskt taget. han har inte fått in tekniken när man ska korsa vallarna utan han bara plöjer rakt igenom och så när det tar stopp för frambenen så hinner han inte stanna bakbenen så det blir liiiiite mycket framvikt! kalle såg helt förvånad ut när han hade doppat huvudet i snön. klappade om honom ordentligt, finaste kalle. så otroligt söt. :)

blev mest skritt idag men en del trav där det var plogat och en del galopp också blev det :) det tyckte dock biggan var lite FÖR kul så vi skrittade mest sen :) kalle är så duktig, även när biggan fick ryck ibland så skötte han sig och stressade inte upp sig. trygga kalle <3 han såg bara helt förvånad ut när biggan hoppade till för ingenting :D och när det kom en läskig bil som klingande bakifrån så stod han så stilla och skötte sig exemplariskt för att visa vilken bra förebild han är, annars brukar han va jätterädd när det kommer saker som låter konstigt bakifrån. 

den sista vallen vi korsade så hade kalle fått in en bättre teknik. då lyfte han frambenet JÄÄÄTTEHÖÖÖGT och jättelångt, liksom som spansk skritt och plöjde över vallen. duktig! :)

var en supermysig runda men vi såg ut som 4 snögubbar sen. 2 hästar täckta av snö och 2 människor täckta av snö. både hästar och människor var väldigt nöjda med turen i alla fall.

jag hade sånt lyckorus idag hela ridpasset. kalle var så underbart söt och mysig och jag satt mest och log hela tiden när han klurade på hur han skulle ta sig över vallarna :) satt och njöt över hur lyckligt lottad jag är som får dela min vardag med denna underbara häst!!


nöjd kalle i hagen efter ridturen...snöar massvis!

när jag skulle hem fick jag hjälp av de som bor i grannhuset att skotta fram bilen också haha! snällt tycker jag, att de hjälper till :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: jenny

SV: Nja de bror väl lite på vad man har för hingst & sto :) Jag vill inte köpa ett fullblodssto under 160 & om jag ska betäcka med Kilroy så brukar han lämna stort (160-170)så förhoppningsvis får jag en stor en ;)härlig ridtur låter de som!

2010-02-20 @ 16:41:18
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: johanna

Sv: jo visst kan jag göra det, ska bara fixa en bild först;)haha nä jag tror jag avslutade lite tvärt. Jag har Lämnade tillbaka Otto när jag fick Bean då jag blev 18 och fick erbjudande om att låna Bean, tror han är hos Sandra Olsson nu, som sällskapshäst!

2010-02-20 @ 16:53:10
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Åsa

Tack så mycket :) Ja det är verklgien världens bästa jobb, även om det som idag var lite jobbigt att behöva gräva sig fram i snön på gödselstaCKEN :sHan är inte så jättehög, ca 165, men ganska "satt". Men din ser rätt stor ut också. :)

2010-02-20 @ 17:00:54
URL: http://hasteriet.blogg.se/
Postat av: Emma

SVAR:

i hoppning, men han är tyvärr inte min häst. han står på ridskolan där jag rider :Pja, det är ju underbart! :) 4 år.

2010-02-20 @ 17:57:09
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Emma

SVAR:

gött. gick det att rida i snöovädret då? ;)

2010-02-20 @ 17:58:05
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: malin

sv: den var riktigt bra, enligt mig då :p älskade den hehe.för jag måste ha ett annat foder då han blir seg på det stallet har, så för rådgivning + att jag vill sätta ihop en bra foderstat med någon som är kunnig så han får det så bra som möjligt :)

2010-02-20 @ 18:08:56
URL: http://malinsko.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv: Pussan har alltid ridits akademiskt ;) Hon är 14 till sommaren men reds in när hon var 5.Får se om bilder ploppar upp ngn gång men har inga just nu :)äger du kalle eller?:)

2010-02-20 @ 18:18:37
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Ja det är lite konstigt hur det helt plötsligt kan hända.. Jag skruvade faktiskt ur broddarna på honom idag, jag rider ändå inte och han går bara i djupsnö och där får de ändå inget fäste så :)

Trevlig blogg föresten :)

2010-02-20 @ 18:19:58
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Amanda ♥

oki

2010-02-20 @ 18:34:06
URL: http://hopekandee.blogg.se/
Postat av: ida

ja :) jaha va kul :) vilken klubb tävlar du för?

2010-02-20 @ 19:06:52
URL: http://iidak.blogg.se/
Postat av: Ida

SV: Det lät skönt. Min lilla ponny har lite överskottsenergi nu. haha:)

2010-02-20 @ 19:12:38
URL: http://topclass.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Nu har jag lagt upp några bilder på hur ful Lucas var :P

2010-02-20 @ 19:34:55
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Svar: Nä jag har två stycken bloggar, den ena är Born Late och den andra är Divinephoto..

Born Late är en renodlad hästblogg,

medans den andra är en fotoblogg :)Nä dom har varit förkylda nu ett tag, och det är JÄTTEFARLIGT... Dock har inte Bornis visat något tecken på att vara sjuk alls..

2010-02-20 @ 19:39:09
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: johanna

sv: jag tro inte det.jaa jag har en egen unghäst som jag fått, han har precis kommit igång med träningar efter en skada:DVad har du för hästar?

2010-02-20 @ 19:45:19
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Postat av: Linn

sv: Just nu äter hon kornkross, krafft, betfpr, mineraler :P Din häst då?

2010-02-20 @ 19:50:57
URL: http://makedreamstrue.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Ja, det är sjukt! Folket på SvRf borde ju veta lan man tycka, det är ju dem som sätter reglerna?... :SHar precis skrivit ett inlägg om det! Vi har ju blandat ihop det med alla andra örter så det går inte att säga exakt, men ½-1 dl av hela örtmixen kommer vi att ta/dag :)

2010-02-20 @ 19:55:08
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Mitt liv som hästnörd

Vad trött man är på snön nu! Roligt att det gick bra att rida ändå :)

2010-02-20 @ 19:58:21
URL: http://casey.webblogg.se/
Postat av: lydia

sv;haha, du vet när man gått in i tillräckligt många dörrar blir man så;)det var en loka, det var bara en en dagars. en perfekt start på det nya tävlings året ! :D

2010-02-20 @ 20:02:14
URL: http://tavlingsryttarens.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Vi har ingen is någonstans om man inte går ut på vägen förstås.

Han har stått ett halvår ungefär, han var halt först och sedan började jag sätta igång honom men det blev så dåligt väder och han kräver så regelbunden ridning för att hålla sig hel och lugn så jag väntar med att sätta igång honom tills det är mer ridbart väder :)

2010-02-21 @ 00:14:12
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Annnnaaaa'

Söt "lille" (?) kalle är ! ;)<3

2010-02-21 @ 18:53:09
URL: http://koukila.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0