tips: bra bomövning! (filmklipp)

nu tänkte jag visa er en bra bom-serie till markarbetespasset! travbommar tycker jag är väldigt bra som komplement. både att ha dom på rakt spår eller på volten.

denna övning är snäppet svårare. bommarna är nämligen formade som ett S. så du rider först med ställning åt ena hållet och när du ridit över hälften av bommarna så måste du ställa om åt andra hållet! hästarna lär sig att lyssna och får verkligen jobba, speciellt på mitten när man byter "varv".

i början hade kalle och jag supersvårt med denna bomserie. till och börja med försökte kalle HOPPA över alla bommarna på en gång. ja, ni förstår nog att det nog inte gick så bra :P

hittade ett klipp när vi rider på bommarna. vet inte om jag visat den tidigare men :)
(lite dåligt filmat, kameran stod bara på sargen :P )någon annan som använt sig av sån här bom-serie?

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Julia

haha okej får kika på stc´s sida sen, kanske man hittar nå där. :) Hade velat ha lite bilder på hennes släkt bara, och det finns inte där. ´finns bara hennes stam och så :)Jaa usch för spön :D bara ivägen! haha

2010-04-28 @ 01:52:26
URL: http://entin.blogg.se/
Postat av: Helena

Svar: För att blir antagen i travets talanger skulle man vara mellan 16-25 och ha travlicens. Sedan fick man skriva en ansökan om varför man ville vara med och berätta lite om sig själv. Efter ansökningarna ringde de och man fick svara på lite frågor i en telefonintervju :) Jag var skitnervös när de ringde, men det gick bra ändå :)Jo, på vintern har vi vinterskor med 6 broddhål i varje sko. Eftersom hästarna här uppe går på isbana behövs det rätt rejäla broddar för att de ska få fäste :) Nu har min häst fått sommarskor utan broddar, och då springer de oftast lite fortare :)

2010-04-28 @ 07:57:59
URL: http://travgalen.se
Postat av: Sätilaryttaren Emma- en glimt av mitt hästliv :DS

sv; a det är riktigt roligt och mysigt :Dhaha, jag är lite haft galen x) Men det är roligt, som tur va så är mina hästar väldigt snälla :) Men håjt försökte sparka till Ambra en gång men det hände inget utan de fortsatte som om inget hade hänt x)

2010-04-28 @ 08:06:35
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Karoline

Oj, så svårt det ser ut.

Kul att du lägger in en film till övningen :)

2010-04-28 @ 08:11:56
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Matilda

åå det vill jag prova med min :P

2010-04-28 @ 08:20:43
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jo de är nog kanon för Nellys rygg att tömkra, provade tömköra henne igår, haha tävlingsinstinkterna tillbaka så lika bra att stegra sig när man inte får använda sn slängtrav haha!

2010-04-28 @ 10:15:19
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: Tove - Ridsport, foto & vardag

Rider ofta den övningen när vi tränar :) London vill gärna springa iväg när man rider över bommar så det är bra för honom att få tänka lite mer :P

Riktigt bra övning tycker jag ;)

Ha det bra!

2010-04-29 @ 15:24:39
URL: http://londoninmyheart.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0