någon som ännu inte sett ponnyakuten?någon av er som ännu inte sett ponnyakuten? isåfall skulle jag faktiskt råda er att kolla på det :) alla avsnitt kan ses på svt play... och nu är det bara två avsnitt kvar. buhuu, vill inte att det ska ta slut!

i början var jag väldigt negativ och tänkte liksom, varför ska jag titta på ett barnprogram? men jag gav det en chans och satt bänkad när första avsnittet sändes på TV. och jag ångrar det INTE! tycker det är ett jättemysigt program och kul med alla gästtränare de fått träffa. och även jag och ni andra som tittar har fått tips som kan testas på ens egen häst.

jag ska till exempel prova den lastnings-metoden med kalle, han har ju varit lite sisådär ibland med lastningen! :)

och den "ungen" som jag hade svårt för i början har nu fått en speciell plats ändå. JAG som inte har ett dugg med henne att göra, är så otroligt stolt över hennes utveckling och allt hon förbättrat under tiden i ponnyakuten! jättehärligt att se, jag bara ler när jag ser henne och hennes ponny...

den tjejen jag pratar om är (förstås) julia och hennes ponny jamba!tobbe larsson var för mig helt okänd när jag såg första programmet av ponnyakuten! men nu efter att ha sett 14 avsnitt så är jag faktiskt väldigt imponerad av hans jobb! jag tycker det är viktigt att jobba hästen från marken också på det sättet han gör...VAD TYCKER NI OM PONNYAKUTEN? NÅGON AV ER SOM VERKLIGEN IIIIINTE GILLAR DET? :)
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: BORÅS RYTTARE

sv: Githeo är 11 månader och 1 dag :)

2010-04-12 @ 16:11:45
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: malin

sv: konstigt :/ jo, han har gjort det nu några gånger :(sen måste jag sga att jag älskar ponnyakuten :D

2010-04-12 @ 16:14:14
URL: http://malinsko.blogg.se/
Postat av: alc

Sv: jo jag vet men jag orkade inte fixa det :P SKa ta och göra det. Visst gjorde han!! :D Tycker att han blev as snygg i det! :)

2010-04-12 @ 16:34:05
URL: http://alcbloggen.blogspot.com/
Postat av: Lisa

sv: kunde tänka mig det :) var många såna där i helgen speciellt som red unghäst klasser :)Jaa, han blir lätt stark. Innan har jag hoppat på pelhamstång, med gummi. Men bytte sedan till jaktkandar eftersom jag kände att pelhamet blev för skarpt :) sedan red jag en stund på jaktkandaret men nu känner jag att det bettet också vart för skrapt. så igår när jag hoppade prövade jag att rida på vanligt tredelat tränsbett. Han var dock stark då med. Men kände ändå att det vart lite bättre, blev inte så tvära inbromsingar när jag tog i honom :) så ska börja hoppa på vanligt bett hela tiden nu. -får helt enkelt börja "rida!" hahaha.Om han gapar kan du börja med att kolla så att bettet sitter rätt i munnen. Alltså så det inte sitter upp och ner. För då går det upp i gommen på honom när du tar i honom. det kan lätt bli så när man rider på just tvådelat. Om det inte är något sånt så (tycker jag) att du kanske kan byta till ett tredelat, det är lite snällare? :) Vad rider du på för nosgrimma? :)

2010-04-12 @ 16:40:00
URL: http://lisakoukila.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

jag har tittat på ett par avsnitt och jag gillar det (:

2010-04-12 @ 16:43:55
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv; nepp :) Men bäckarna är såpass rikliga på vatten så det räcker med det :) Men ibland i sommarhagarna brukar vi få ställa in ett kar när det är ganska torrt ;)Jag gillar ponnyakuten! Det är bara en deltagare jag har lite svårt för :P

2010-04-12 @ 16:53:45
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv; nepp :) Men bäckarna är såpass rikliga på vatten så det räcker med det :) Men ibland i sommarhagarna brukar vi få ställa in ett kar när det är ganska torrt ;)Jag gillar ponnyakuten! Det är bara en deltagare jag har lite svårt för :P

2010-04-12 @ 16:53:46
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Hejsan.. :)

Hur är det idag? :)

2010-04-12 @ 17:05:45
URL: http://tobbees.com
Postat av: Sätilaryttaren Emma

haha jag har inte kollat på ponnyakuten x) tänkte göra det om ett tag när alla avsnitt är visade så alla finns :Psv; det tycker jag med =) Tack så mycket :')

2010-04-12 @ 17:09:15
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Sara Jansson

Älska ponnyakuten :Dsv; Ja jättekul ska det bli :DMen oj, vad konstigt :s för finns ju hästar som är typ 180 som jag har sett haft både martingal och förbygel :s

2010-04-12 @ 17:31:55
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Fia

Sv. jaa, han är min lilla söttjockis :P (faktiskt är han ganska fet :p)Jag tycker om ponnyakuten även om programledaren bara känns för tillgjord ibland.. Men jag reagerade på Tobbes bristande stilkänsla i det senaste avsnittet när de åkte till Falsterbo. På uppvisningen hade ju Tobbe träns på Nicke i frihetsdressyren. Skulle sett mkt "friare" ut om han hade antingen varit helt utan någonting eller typ grimma. Dessutom hade han ett svart schabrak på friesern. Usch, inte snyggt! haha, känner att jag är bara liite utseende fixerad. Men fattar verkligen inte varför han har träns på Nicke..

2010-04-12 @ 18:03:05
URL: http://fiasandstrom.blogg.se/
Postat av: Emily

tittar varje måndag på svt play ^^ tycker det är bra. (bevisligen :D) Men har en som jag inte riktigt tål och det är isabell. Tycker inte om hennes attityd mot hästen när saker inte går osm hon vill eller hennes slarviga natur. Men har väl att göra med att jag själv är pedant! :D

2010-04-12 @ 18:42:47
URL: http://emiiily.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag har faktiskt bara sett två avsnitt eller något, glömmer av det! vårat bredband är för segt för att de ska gå och titta på SVTplay men jag hoppas kunna se alla avsnitt någon gång framöver :)

Roligt att det ska bli en säsong till!!

2010-04-12 @ 21:20:52
Postat av: Pernilla

Hej.

Jag tycker att ponnyakuten är ett superbra

program. Mest pga. att det fokuserar mycket på det arbete som görs från marken. Jag tror att många unga

bryr sig lite för mycket om det som sker i sadeln och glömmer bort rykt, ordning och reda samt t ex

att arbeta hästen från marken.

Därför anser jag att det är ett mycket nyttigt program att titta på.

Håller helt med dig om Julia, i början hade jag svårt för henne, men satan i gatan vilken utvecling.

Har även haft svårt för jakob!? med Destiny som varit alldeles för fokuserad på att enbart hoppa högt. Men nu anser jag att han utvecklats något enormt och fokuserar mer på kontakt med hästen, sist och att han kan se nyttan i att rida sin häst noggrant istället för att bara hoppa.Fin blogg förresten! Trevligt att läsa om dig och din häst!

2010-04-12 @ 23:25:39
URL: http://pernikh.blogg.se/
Postat av: sara

älska ponnyakuten!

2010-04-13 @ 10:25:05
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: Susanna

Jag kollar på det på svtplay varje måndag, så himla bra program :) hoppas det kommer en andra säsong.. :) fin häst, förresten :) har hållt på med hästar sen jag var 7, men nu har jag uppehåll då jag tröttnade lite på stället jag var medryttare på, tyvärr.. får se om det kommer igång igen :P

2010-04-18 @ 19:49:02
URL: http://susanna1987.blogg.se/
Postat av: yasmin

gggggggggggggggggggg

2011-01-28 @ 23:45:14
URL: http://jumpingdressage.blogg.se/
Postat av: Akseldina

I like the site. Shame about the problems with the guestbook.

2011-04-25 @ 15:25:34
URL: http://akseldina.blogocial.com
Postat av: Anonym

2011-05-17 @ 15:37:34

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0