ett smakprov från helgen!

det blev en hel del foton tagna också på tävlingen i söndags, från framridningen.

därför får ni nu ett smakprov ;)



foto: madlene nilsson

Grabbarna grus trivs bra tillsammans! De ä...

dsc00524 (MMS)

Grabbarna grus trivs bra tillsammans! De är så söta när de betar precis bredvid varandra... Själv ägnar jag nu eftermiddagen åt plugg. Mindre kul kan jag säga... Har kanske löst så det blir sadelprövning för mig och kalle i mitten av oktober, hoppas!


hopp, hopp!

hej på er! nu har jag varit hemma från stallet en stund... hade morgonen idag så var där tidigt, tidigt. och vad KALLT det var då! bara 2-3 grader ute... brr!! :)

började med att fodra och släppa ut alla hästarna. och sedan blev det mockning och fixa maten till kalleman.

kalle tyckte det var trevligt att ha citrin i hagen såg det ut som. de stod och betade precis bredvid varandra. de är så jämlika, det är kul att se! ingen av dom är liksom direkt ledaren. de turas om lite tror jag :)



kalles motionering idag blev hoppning på utebanan! jättekul tyckte kalle, och jag med. kalle tog kommandot ibland dock och då blev det lite lustiga språng. men annars så flöt det faktiskt på bra tycker jag! även om kalle gasade järnet efter varje språng, haha!

nu ska jag slänga i mig lite frukost/lunch. riiiiiktigt hungrig nu! ikväll blir det jobb.

vad har ni för planer för dagen?

ett kärt återseende!

idag har det varit en spännande dag! idag var nämligen dagen som citrin skulle flytta till vårt stall... jag och kalle bestämde oss för att rida och möta dom!!!

ridturen blev hoppig och studsig, kalle tyckte det var helspännande att ge sig ut i skogen! när vi skulle passera en container vid anläggningen så gjorde kalle ett av sina välkända sidohopp med skutt. det var tydligen en livsfarlig container. trots att vi har ridit förbi den 140543853958 gånger. ungefär!

när vi travade sen så var det lite sick-sack framåt. token! och galoppen gick i full fart upp för backen! och när vi galopperat uppför backen så såg vi jeanetta och citrin. kalle spetsade öronen ännu mer och bara tittade. när vi sedan skrittade tillbaka i sällskap av jeanetta och citrin så gick kalle och sneglade på citrin hela tiden. söt-kalle! han såg lite sådär blyg ut. ville liksom hälsa men vågade inte ta steget... :)

sen när vi var i stallet så klädde vi av dom och släppte ut dom tillsammans i hagen. det var inget skrik eller så, de bara nosade på varandra och sen ville citrin utforska hagen så kalle sprang efter och såg lite sådär allmänt förvirrad ut. såg rätt kul ut faktiskt :P

och sen har kvällen ägnats åt att hämta jeanettas saker, fixa i ordning mat och box, spåna och så. mysigt!

kalle och citrin fastnade lite på bild också när vi släppt ut dom i hagen, sötpluttarna!


fyfasen att det får gå så långt :(

usch jag blir så arg och ledsen nu... förstår inte hur folk kan ha så lite respekt, hur folk kan vara så hjärtlösa och kalla. jag förstår det verkligen inte... och mot någon helt oskyldig dessutom, som inte har en chans att göra något för att rädda sig... nej... fy fan säger jag bara!!!

Häst avlivades efter svår vanvård

En man och en kvinna i länet åtalas misstänkta för djurplågeri av en häst som var så illa däran att den måste avlivas när vanvården tillslut upptäcktes.

Enligt åklagaren hade hästen inte fått tillräckligt med foder och vatten. Under långa perioder fick den stå i en box full med gödsel och urin.

Hästen var uttorkad och kraftigt avmagrad när vanvården upptäcktes under en veterinärinspektion på gården. Hovarna var så förväxta och angripna av röta att hästen fått en onormal benställning.

Av stämningsansökan framgår också att både mannen och kvinnan redan hade djurförbud

artikeln kommer från sveriges radios hemsida

skärp straffen för sånt här så kanske vi kan få ett slut någon gång, USCH!!!!!


VM i kentucky!

sitter och kollar dressyren nu från vm i kentucky... visas nu på eurosport om ni missat det! vet inte om det bara visas dressyr nu eller om det kommer annat... kul är det i alla fall!



reagerade på att en häst hade flughuva också under tävlingen... trodde inte man fick ha det på dressyrtävlingar??
på bilden här tävlar vi dressyr men bara på klubbnivå så då fick vi ha huva!

Idag blev det en snabbvisit hos kallebus.....

dsc00522 (MMS)

Idag blev det en snabbvisit hos kallebus.. Eller 2 faktiskt! Var först en sväng där på morgonen innan studiebesöket då jag mocka och fixa maten. Sen en sväng efteråt då jag pussade och visiterade och umgicks en stund. Om 1 och en halv timme kallar jobbet! Puh, stress!


hets-dag!!

usch, de dagar som jag både har skola och jobb är stressiga. urk!!

idag ska vi dessutom på studiebesök.. och de verkade inte va helt hundra på när det slutade... så jag ska helt enkelt ta och köra och fixa kalles box och mat redan nu! ifall det nu tar lång tid sen i eftermiddag... slutar väl skolan ca 15-16 och sen börjar jag jobbet kl.18. hets!


bjuder på en bild på min föredetting idag, islänningen tvistur! mest kallad dusen :)

kalle får med andra ord vila idag. men det förtjänar han :) sötkallebus!

vad har ni för planer idag?

klippdax för kalle!

på onsdag ska kalle klippas. känns som det är lika bra att få det gjort. för när vi rider ordentligt så svettas han ju som en gris, stackarn :)

täckesklippning/filtklippning och allt vad det nu kallas blir det :) han kan få ha den extra pälsen uppe på ryggen och uppe på rumpan :) visst, det är snyggare med helklippning men ja, han kan få ha lite extra värme, gammelman!


sånhär klippning får det bli!

imon får kallebusen vila, vi är på studiebesök med skolan och sen börjar jag jobba kl.18. så blir liiite tajt! så det blir mockning, fixa mat och pussa på kalle och kolla så han är hel överallt !

någon som klippt sin häst än? :)

förresten så va kalles bula liiite mindre idag :)

Lilla kallebus hade nog lite ont i magen i...

dsc00510 (MMS)

Lilla kallebus hade nog lite ont i magen igår ändå! Han betedde ju sig som sagt konstigt på tävlingen, och höll på och krysta under programmet. Och nu när jag mockade hans box så såg jag att han inte hade varit så bra i magen i natt heller. Men sista högen var fin i alla fall. Stackars kalle! Nu sitter jag i bilen och värmer mig. Kalle äter för fullt och det blåser massor. Jag hade ju tänkt att skritta ut en sväng. Men blir nog antingen att gå med honom lite på vägen eller ett pass i ridhuset, fast bara skritt då. Vågar inte ge mig ut i skogen om vi får massa träd på oss! Har ni med blåsigt och äckligt idag?


detta vill jag se! :)

och jag hoppas hoppas hoppas att de kommer visa detta på TV, för jag kommer ju tyvärr inte vara på plats i globen :(

Barbackahoppning i Ericsson Globe

Det blir barbackahoppning i Globen under Stockholm International Horse Show den 26-28 november.

Linda Heed, John Hickey och Pontus Westergren blev likaplacerade för att hinderstöden inte räckte till vid sommarens barbackahoppning i Falsterbo. I Globen garanterar Peter Lundström, tävlingsledaren i hoppning och internationell banbyggare, att det blir tillräckligt högt för att få fram en vinnare.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


till er som frågat...

... kalle fick ut skiten sen :p men det dröjde ju ända tills han var hemma och i hagen igen! HAHA!

nu ska jag pallra mig iväg till skolan. måste klippa kalle med någon dag nu, han svettades ordentligt igår! så pälsen är nog rätt rejäl trots allt! :)

senare idag så har jag både insläppet och kvällsfodringen! så blir några timmar att spendera i stallet. men tänkte ge mig ut på en skrittrunda med kalle och hoppas att vi slipper älglopporna! :) kaaaaanske vågar mig på en barbackatur till och med!!

kollade igenom filmen med och tycker faktiskt att vi förutom då lite galoppinslag gjorde en prydlig ritt! jag har blivit så sjukt mycket mer noggrann med vägarna och det är ju ett plus i kanten! och halterna får vi nästana alltid till perfekt. :) känns skönt att kunna se förbättringarna själv också!



vad ska ni göra idag förresten?

film från tävlingen!

här kommer filmen från tävlingen. vi red alltså bara en LB:3, med hyfsat resultat trots att kalle hade stora problem med att han var förstoppad eller nåt :) jag drev och drev och drev men inget hände. han var liksom helt blockad!

så det gick lite halvtaskigt här och där. stora missar med galoppinslag i travprogrammet. mellantraverna gick inte alls, som vanligt. och vissa avbrott mellan galopp och trav gick inte heller , kalle liksom bara dog i avbrotten för han höll på o krysta :)

vi slutade på 62,42% och fick slutkommentaren:

"Prydlig ritt på en härlig häst. Rid mer bakifrån för stadigare form och därmed bättre betyg. Lycka till!"


dagens tävling!

jaaa idag har vi varit och tävlat då. red bara en klass, en LB:3 eftersom jag strax ska jobba... :)

på framridningen var kalle pigg och springig och stark. och jag kände att "det här kommer aldrig gå". men han lossnade på slutet och kändes fin!

väl inne på banan så var det mycket blommor och jag tänkte "shit, hoppas han inte ska titta på dom". men han brydde sig inte alls! han bara gick framåt och jag tänkte att "det här kan bli riktigt bra!!". men det blev inte riktigt som jag tänkte mig :P

för i första travvolten så började kalle klämma och krysta, och började galoppera för att han inte kunde trava för han försökte skita :P hahahah! och sen igenom hela programmet så försökte han få ut denna skit som aldrig kom ut! lite komiskt egentligen :P

men vi red igenom programmet och fick inte till mellantraverna, som vanligt. men annars så flöt väl programmet okej förutom då att han "dog" lite i alla avbrott för det var främst då som han försökte klämma ut skiten. HAHA! det låter så sjukt egentligen med skiten, men det var ju så! :D

vi slutade i alla fall på 62,42% och det är jag nöjd med för vi hade ju ändå stora missar med galoppinslag i traven på 2 ställen och sådär!

film kommer, och kaaaanske lite bilder om vi har tur :D

Nu är kalle knoppad och klar. Så småningom...

dsc00523 (MMS)

Nu är kalle knoppad och klar. Så småningom kommer min sambo med transporten. Är ganska ruggigt idag, blåser mycket. Så skönt att man bara ska rida en klass!


Alla hästar ute och kalle har redan ätit u...

dsc00521 (MMS)

Alla hästar ute och kalle har redan ätit upp sin frukost i hagen! Nu ska jag mocka, fixa kalles mat och sopa. Sen så småningom ska jag ta in kalle igen och göra han fin. Hoppas det ska gå bra på tävlingen idag! Ni får hålla tummarna!


älska tömkörning!!

fyfasen vad både kalle och jag har saknat tömkörningen nu i sommar!! helt otrooooligt! :) jag har ju alltså inte tömkört sedan början på juli...

kalle började tagga och jobba så fort jag kopplat på tömmarna idag. sötbusen, han tycker ju att det är så kul! och jag behövde inte använda mycket kommandon alls!! och spö använde jag inte över huvud taget, sällan jag gör det för övrigt! :)

för att få fram honom i önskad gångart behövdes bara ett enkelt "traava" eller "gaalopp" och han var iväg och jobbade i form med hela kroppen. min fina buse :)

flyttade honom mycket längs långsidorna med och han jobbade på bra utan att bryta av.


kalle o jag, förra våren på den klubben där vi ska tävla imorgon!

så nu längtar jag redan tills nästa gång vi ska tömköra, haha!! :)

imorgon är det tävling, så HÅLL TUMMARNA FÖR OSS !!

Detta blev en fullkomligt usel bild men......

dsc00518 (MMS)

Detta blev en fullkomligt usel bild men... Nu är i alla fall det mesta packat för morgondagen. Resten fixar jag imon. Har också smörjt sadel och träns plus bytt schabrak. Nu ska jag göra i ordning kalle för lite tömkörning så han är loss tills imon. Roligtroligt! Men jag är nervös...


och så tagga tävling!!

imorgon är det tävling igen så dags att tagga!! :)

igårkväll blev det ett dressyrpass på lilla utebanan! kalle var pigg och stark och låg på väldigt mycket. så vi fick göra mycket avbrott och tempoväxlingar för att han skulle lyssna. på slutet så fick jag till det som vi övat mycket på under sara-träningarna; att han ska bära upp sig och jobba med hela kroppen ordentligt och vila på steget. och det gick faktiskt riktigt bra!! :) han har ju traven som i sin svåraste gångart då han gärna blir kort i steget. men igår så fick vi till det riktigt bra! jättekul! :)


bild från i somras på stora utebanan

idag är det tömkörning som gäller. ska bli superkul! inte tömkört sedan innan vi flyttade till sommarstallet. men nu när vi är tillbaka igen så ska vi köra igång! kulkul! tror kalle med kommer uppskatta det...

så min kväll kommer spenderas i stallet med förberedelser inför morgondagen! blir inte att jag knoppar och så ikväll för jag startar ändå så pass sent imorgon! och jag tänkte faktiskt låta kalle vara ute en stund imorgon innan tävlingen med :)

men det blir smörja alla saker och packa ihop och i alla fall göra kalle så fin det går förutom knopparna! kanske finslipar lite på hovskägg och sådär med... :)

nu blir det dock VILA för min del, är sjukt förkyld och vill inte bli ännu värre tills imon.

vad gör ni idag?

gårdagens fynd!

en del fynd gjorde man ju igår när det var rea på charlies i jönköping! jag och bello hade en toppendag där och vädret var kanoooon! :) riktigt gött faktiskt :) efter charlies passade vi på att ta en sväng inom hööks med !

men det här fick jag med mig hem. skulle också köpt pälsglans från tib horse, men jag ställde ifrån mig det när vi stod och köade till kassan... och sen glömde jag ta upp det igen. typiskt mig!

mina köp:

nya vita tävlingshandskar eftersom jag tvättade mina och de krymte till dockstorlek :P


ett nytt vanligt enkelt dressyrspö eftersom jag tappade bort mitt superfina på förra tävlingen och vill inte bli sur för att jag tappar bort ett igen så det fick bli ett enkelt denna gång!


ett mörkgrått allroundschabrak, schabrak kan man aldrig få nog av!! och har inte så många till hoppsadeln...


... så därför fick ett brunt allroundschabrak också följa med hem :)


och så kunde jag ju inte motstå detta ridtäcket i härlig mjuk fleece!!


fick med mig ett vanligt hårnät hem också! tappade mitt nya med stor rosett förra tävlingen så jag ger upp såna fina hårnät nu! mitt hår får ändå inte plats i dom mininäten :P

Lite shopping blev det! Några fynd fick ma...

dsc00517 (MMS)

Lite shopping blev det! Några fynd fick man med sig hem... Var ju 70procent rea på charlies så kan bara säga att det var sjukt mycket folk! Folk kom från överallt och man fick trängas massor Träffade en del man känner med. Tur att bello och jag var där tidigt för mycket tog slut direkt.. Mina köp får ni se sen! Nu ska jag till kallebus!


roadtrip it is!

nu sticker jag och bello till jönköping då! charlies, here we come!!! ska kolla på ett dressyrspö och tävlingshandskar iaf :P haha!!



vad gör ni idag?

CHARLIES imon :D

imorgon så blir det lite roadtrip för mig och matilda (mer kallad bello) till jönköping och charlies. weeei, det ska bli riktigt roligt det :)



vad tycker ni om charlies?? :)

kalle fastnade på bild!!

kalle fastnade lite på bild idag också när vi löshoppade... blir aldrig bra när man fotar i ridhus men... han är ganska söt i alla fall, min kalleman!


rulla sig måste man ju ;) så det gjorde kalle innan vi ens hade påbörjat hoppningen, haha


när jag byggde in efteråt ville kalle vara med. men han stannade duktigt i öppningen till hindermaterialet :)


och man måste ju spana lite på vad som sker utanför :D


min fining :)

kolla gärna löshoppningsfilmen med, kalle i sitt esse :D

löshoppningsfilm!

idag löshoppade jag kallebusen. det var ett par månader sedan sist och kalle äääälskar löshoppning (ja, all slags hoppning!!). så ja, det blev lite bus helt enkelt ;)

hoppade inga höjder med tanke på att han inte löshoppat på länge :) och eftersom kalle gasade så mycket så blev det lite tajt i kombinationen, men det brydde sig inte kalle om, haha!


Godmorgon på er! Är ni fler som är vakna? ...

dsc00516 (MMS)

Godmorgon på er! Är ni fler som är vakna? Jag är på väg till anläggningen med kalle. Tänkte löshoppa om det är ledigt. Har hunnit med att fodra hästar, släppa ut och göra i ordning kalles mat. Och kalle har hunnit vara ute 40 min. Jag har varit uppe tidigt med andra ord, haha


vilodag.

kalle fick vila idag. blev lite hetsigt, ska jobba nu kl.19 nämligen. men jag umgicks och visiterade honom i hagen i alla fall. han var glad för lite sällskap, tror han saknar citrin mycket!! eller jag tror inte, jag vet! :) men på måndag verkar det som citrin kommer också!


mums med gräs :)

Strålande sol och kalle mumsar gräs! Naken...

dsc00513 (MMS)

Strålande sol och kalle mumsar gräs! Naken dessutom! Pauline var snäll och klädde av honom innan. Bulan är ungefär som igår. Knas är det. Imon får hovis kolla på den när han ändå ska sko. Han är ingen veterinär men har massor med kunskap. Veterinär ska ju med kolla! Har ni med fint väder idag?


kalle-tajm!

nu åker jag till kallebusen ! sen ikväll är det jobb som gäller. får se hur bulan utvecklats, om den gjort det då!



vad gör ni idag/ikväll? :)

startlistorna är uppe!

nu är startlistorna uppe inför söndagens tävling! :)

inte så många starter, men i klassen jag rider är det 20st. jag rider bara en, dels pga att det inte finns uppstallning och dels för att jag inte hinner 2 för jag jobbar på söndagen...



iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhh :DD:

en riktig gentleman!

jodå, kalle skötte sig exemplariskt idag faktiskt! eller faktiskt och faktiskt. jag var faktiskt rätt så säker på att han skulle uppföra sig!

pamela verkade tycka det var roligt med och var väldigt duktig! fixade lättridningen nästan direkt :)

kalle var så söt med, för ibland när stigen var för smal för att gå i bredd så tänkte jag gå bakom... men då stannade sötkalle för han trodde jag skulle stanna kvar! han ville inte att jag skulle stanna kvar ensam i skogen, haha! :) kallebus ser till så alla är med ;)

lite bilder på pamela och kalle blev det med. :)



fick också till lite bilder på bulan på bogen. på sista bilden ser den större ut än va den är dock, för jag fotade den i lite knasigt perspektiv. bulan är mitt emellan hård och mjuk :o



och så fotade jag min söthäst lite i boxen med!



kaxigt, frida!

för att vi helt enkelt är "the perfect match" :) (kaxigt kanske, men jag tycker nog vi passar varandra så bra!)


foto: madlene nilsson


och så var man nervös igen!

suck, jag borde nog inte hålla på och tävla egentligen :P jag är redan nervös för söndagens tävling!! hahahaha, detta är knas!

på söndag ska vi inte åka långt ens, tävlingen är inom samma stad där kalle bor så :) tyvärr kan vi bara rida en LB:3 för jag ska jobba sen. menmen! det ska nog kunna gå bra ändå :)



vad har ni för planer idag?

bästaste kalleman!

fyfasen vad det är sköööönt att vara tillbaks i vanliga stallet måste jag säga!!! och bara ha 5 minuter till anläggningen... det gillas skarpt!

idag har det varit regn och trist hela dagen så för min och kallemans del blev det ridhuset på kvällen. tänkte dressyra lite lätt efter vårt joggpass på stora utebanan igår kväll.

kalle gick fint idag, han tänjde ut på stegen och slappnade av fint. jag red honom i en lägre träningsform och lossade igenom honom med hjälp av serpentiner, öppna längs långsidorna, volter osv. vi fick till och med till en hyfsad längning i traven (för att vara vi alltså!). så duktig min kallebus!

vi red lite skolor också och de satt lika bra som alltid så lämnade dom rätt snabbt. avslutade med lite bakdelsvändningar som gick bra på slutet.

imon ska pamela få prova på att rida. hoppas kalleman uppför sig som den gentleman han är!


såhär får han inte göra imorrn :P

något måste vara fel...

... på den hunden... en hund ger sig inte på att sikta på att döda en häst sådär... liksom, sikta på strupen? njaaa, något står inte rätt till!!

Hund attackerade hästar

En lösspringande hund attackerade på söndagseftermiddagen tre hästar under ryttare och bet först en häst i ena benet och därefter en annan häst i strupen.

Händelsen inträffade i södra backen i Storstenshöjden när blandrashunden plötsligt rusade fram mot hästarna och högg en häst i ena bakbenet. Hästen blev vettskrämd, ryttaren föll av och hästen sprang in i skogen. Då hoppade hunden i stället upp och bet sig fast i strupen på en annan häst skriver Nerikes Allehanda.

- Jag steg av och sparkade mot hundens huvud för att få den att släppa. Sedan tog jag tag i dess halsband för att få den att lugna ned sig, säger ryttaren på den attackerade hästen till tidningen.

Efter en stund kom paret som ägde hunden ut från skogen intill backen. Den kvinnliga ägaren kunde inte förstå att hunden kunde göra som den gjorde. Polis kallades till platsen för att ta emot en anmälan och en veterinär kom och gav hästarna lugnande medel innan de djupa såren kunde sys.

artikeln är från tidningen ridsports hemsida (länkningen funkade inte just nu ... )


inte stallkatternas dag...

igårv var det verkligen inte stallkatternas dag...

när jag stod och mockade kalles box och pratade sadlar (usch hatar allt som har med sadlar att göra, så trött på det egentligen haha:P) med ulrika så hör vi en duns. och ulrika ser då att vår lille stallmisse har trillat ner från taket!! och hon var så rädd lilla esmis! en bit av nosen trillade bort och hon verkar ha landat mitt på nosen/munnen. stackars liten :( men hon verkade ha klarat sig bra i alla fall, blev bara väldigt rädd.



när jag skulle rida kalle så fick jag ett sms om att stallkatten i sommarstallet hade stuckit och tagit ungarna med sig... men lämnat kvar en!!! usch, vad det högg i hjärtat på mig. stackars stackars lille kissungen :( bara ca 4-5 veckor gammal tror jag!!  hoppas mamman tar sitt förnuft till fånga och kommer tillbaka!!


Kalles mystiska bula försökte jag fota ikv...

dsc00509 (MMS)

Kalles mystiska bula försökte jag fota ikväll! Vet inte om den ens syns här på bilden? Ska försöka fota med digitalkameran imon om jag kommer ihåg. Men den har blivit mycket mindre!


God kväll på er. Jag är i stallet, ska gör...

dsc00508 (MMS)

God kväll på er. Jag är i stallet, ska göra i ordning kalle för en ridtur precis! Sen ska jag lasta av massa hö så kalle har mat. Vad har ni gjort idag?


fyfasen :(

Häst dog i bäck

En häst som försvann från ägarna i torsdags hittades på fredagen i en bäck. Försök att rädda hästen var dock förgäves.

Hästen, som hade försvunnit från ägarna i Åkerby, Uppland, låg i en bäck när den hittades på fredagsförmiddagen. Var och hur den hade gått ner sig och hur länge den legat i vattnet är okänt. Räddningstjänsten försökte hjälpa hästen upp men den kunde inte räddas till livet rapporterar SRP4Uppland.

usch vad trist och hemskt :( tråkigt när sånt här händer...

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


Idag lyckades vårt uppdrag med att flytta ...

dsc00506 (MMS)

Idag lyckades vårt uppdrag med att flytta tillbaka till vanliga stallet. Kalle är ute och mumsar gräs en stund. Regnet verkligen öste ner när vi red hem haha.. Så kan säga att jag är blöt precis överallt! Kalle verkar nöjd över att vara hemma igen. Han somnade i stallet direkt..


you and me.



för du & jag är menade för varandra


Det bidde ingen flytt av kalle ikväll... M...

dsc00505 (MMS)

Det bidde ingen flytt av kalle ikväll... Men det bidde i alla fall en iordninggjord box. Så imon får kalleman komma hem i stället. Det regnar så sjukt mycket så kände inte riktigt för att rida hem honom i det vädret.. Hoppas kalle och citrin är smarta och ställer sig bland träden i alla fall! Och att täckena håller tätt!


ikväll går flyttlasset!!

japps, ikväll är det dags. då tar jag alla sakerna från sommarstallet och kör med dom till vanliga stallet. och avslutningsvis rider jag hem kalle till sitt vanliga stall!


hem till den nymålade boxen :)

ska bli skönt att komma hem igen, även om vi trivts väldigt bra i sommarstallet också, helmysiga människor där med!!! och jag kommer ju sakna kattungarna... ååååh så otroligt söta ju!! <3

hoppas kalle blir glad över att komma hem han med. han kanske tycker det är lite trist att lämna citrin förstås men... han kommer ju om 1-2 veckor han med så!


bokat tid!

nu har jag bokat tid för att fixa kalles tänder :) den 5 oktober blir det, känns skönt att få det gjort. tror det är dags nu, han har börjat få lite svårt att tugga äpplen och morötter nämligen... :/ kollar varje år!

kanske passar på att be veterinären kolla igenom honom, hur han är i allmänhet. tycker det är bra att göra det regelbundet så man märker saker i tid! i våras så kollades han igenom av en IR-terapeut som var mycket positiv till honom och tyckte han var i kanonskick! hon var riktigt förvånad att hon inte hittat några låsningar osv med tanke på hans ålder och så. så det kändes toppen! :)

hur ofta kollar ni tandisarna på era pållar?


söt-kalle!

orolig.

usch, jag är så orolig. det kanske inte är något att oroa sig för. men tänk om? tänk om det verkligen är något som är värt att oroa sig för? usch, usch, usch...



jag vill bara upptäcka att allt är som vanligt imorgon igen...

nu får det nog vara nog!!

idag är vädret skumt igen. i förmiddags blåste det iskalla vindar och regnet öste. nu är det helt plötsligt vindstilla, soligt och uppehåll... skumt :P

känns faktiskt inte superkul att ha hästarna ute på nätterna nu när vädret är såhär trist! men det blir ju imorgon, lördag eller söndag som kalle ska tillbaks till vanliga stallet och då också gå in om nätterna...




stalldags!

nu ska jag köra till stallet. först blir det en tur inom vårt vanliga stall och fodra och släppa ut hästarna. plus hämta hoppsadeln! sen vidare mot sommarstallet och kalle! idag får vi sällskap av jeanetta och citrin med. rooooligt :) fast nu blev det ändrat pga vädret, tråååkigt!!

ska snart boka tid för tandläkaren till kallebusen med. var väl i januari eller något vi kollade sist. men tycker han har lite knepigt med att tugga morötter och så nu. så tar det lite tidigare :)



hejhopp på er :)

kalle-lerhög!

idag blev det en tur i skogen på kallebusen. han var taggad till tusen idag, token! vilade igår och promenad för hand i förrgår... så var väl mycket energi som skulle ut :)

när vi kom fram till alla fåren så blev kalle helspänd! vi har ju gått förbi dom många gånger men aldrig utan andra hästar... så kalle var väl lite osäker. fåren var helcoola. de låg ner och bara tittade på kalle och mig. kalle stannade och ville inte gå framåt, hela tiden med blicken fäst på fåren. sen hoppade han till sådär som hästar kan göra när de blir rädda. då blev ju istället FÅREN rädda :P och då tyckte ju kalle att de va ÄNNU farligare, haha! men till slut kom vi förbi dom i alla fall...

knas-väder också. regnade en hel del innan men sen sprack det upp och blev soligt. dock ganska blåsigt till och från. så var svårt att avgöra gällande täcke eller ej... men kalle fick ha sin ofodrade regnjacka på sig i alla fall :)




kalles täcke som en gång var mörkblått...


film 2 från söndagens tävling!

nu kommer då ÄNTLIGEN filmen från andra klassen i söndags!

klassen vi rider är LA:3 och vi har absolut inte den bästa känslan här. kalle var ju ganska trött hela söndagen och matt så man fick driva mycket. det jag måste tänka på till nästa tävling är att RÄTA UPP MIG mer. för när jag driver mycket så säckar jag ihop haha :P

vi har missar som mellantraverna, som vi alltid har. men dessa jobbar vi ju på! och så snubblar han i galoppserpentinen en gång vilket också ger lägre poäng... annars ett helt okej program, men inte någon WOW-känsla!

vi slutade i alla fall på 62,25% och det räckte till en delad 5e-plats och slutkommentaren blev:

"betydligt bättre än sist jag såg den. blir tassig i sin trav, kort i sina frambensrörelser"


tävlingsplaner hösten 2010

nu ska jag försöka sammanställa de resterande tävlingarna för terminen...

som det ser ut nu så kommer vi rida vår sista lokala dressyr för hösten nu i september. om vi inte får för oss att åka iväg lååångt på tävling. men då får jag hitta nån annan som kör för då vill inte jim följa med ;)

så våra planer ser ut såhär:

26 september lokal dressyr, växjö ridklubb. LB:3 ELLER LA:3 (de har ingen uppstallning så kommer bara ta en klass...)

10 oktober klubbhoppning, växjöortens fältrittklubb (anläggningen precis vid kalles stall). blir nog att vi hoppar 60 och 70 cm som lite mjukstart för att båda ska känna sig säkra!

24 oktober klubbdressyr, växjöortens fältrittklubb. vet inte vilka klasser de kommer ha men vi kommer väl ta den svåraste :D

7 november klubbhoppning, växjöortens fältrittklubb. kommer hoppa 70 och 80 cm om det gick bra förra klubbhoppningen.

(13 november lokal hoppning, växjöortens fältrittklubb. vet inte om vi ska vara med, förra året stannade vi ut oss på första hindret... men om vi känner oss redo så blir det i så fall 90cm.)

28 november klubbdressyr, växjöortens fältrittklubb. vet inte vilka klasser de kommer ha här heller men rider väl den svåraste :)

19 december klubbhoppning, växjöortens fältrittklubb. om det gick bra förra klubbhoppningen (och den eventuella lokala hoppningen) så hoppar vi 80 och 90cm)

många tävlingar på gång, och en hel del hoppning för kallebus skull :) mestadels på klubbnivå också och de flesta på hemmaplan, utom den lokala dressyren vi börjar med. smidigt, smidigt!!

en anonym kommentar...

vi fick en anonym kommentar på inlägget gällande den högsta vinsten när kalle gick rakt in i transporten... och i många fall brukar jag kunna gissa vem det är som kommenterat, att denne glömt att skriva sitt namn bara! men nu vet jag inte alls vem det kan vara!

och kommentaren är positiv så inget så, men vore ju kul att veta vem vi fick en sån fin kommentar ifrån! låter lite som att det kan vara någon som var där och såg oss, men jaaaa. jag vet inte!

såhär skrev den anonyma:

"Åh nu blev jag alldeles rörd när jag läste detta!
Finaste Kalle!!!! Och ni va så fina på tävlingen!!!!
Grattis till fina resultat, du ska vara jäte nöjd!"

så om du som skrev kommentaren vågar stiga fram så gör gärna det, hihi :) för jag blev superglad för den!!


borttappade protokoll....

suck, satt och kollade igenom mina protokoll. och de 2 från i våras när vi blev placerade i båda klasserna är HELT BORTA!! så jäkla surt :(((

så nu är jag sur-sur-sur!

snart så!!

senare ikväll kommer troligen filmen från tävlingen, LA-klassen där vi blev placerade :) jobb först till 22, sen åker jag hem till mina föräldrar och hämtar filmen! :)

och denna veckan kommer kalle och jag flytta tillbaka till vanliga stallet igen också! och då blir det nattetid inne för kallebusen med. känns rätt okej ändå. är massvis med regn nu och ganska kyligt om nätterna. inatt fick kalle ha sin regnjacka på sig :D



ska klippa honom med när han är installad. det behövs, för han svettas rätt mycket när man rider inomhus i alla fall! täckesklippning blir det precis som förra året... klipper ni era pållar?


vi väntar och väntar...

... på att höstterminens klubbtävlingar ska komma upp på hemsidan! hörde något om att det skulle var 3 dressyr och 3 hoppning... och ska alla dessa hinnas med måste de väl komma upp snart :D

kalle och jag ska ju klubbhoppa en del är tanken! :) rooooligt, då blir kallebus glad!

och jag måste säga att jag fortfarande går runt och bara ler efter det STORA framsteget på tävlingen med lastningen när kalle gick rakt in på direkten!!!


jag älskar dig, min fine kalleman

den högsta vinsten igår!!

först måste jag säga att filmen från LA3an kommer först imorgon eller onsdag, för pappa som filmat är inte hemma :)

men jag måste ju bara berätta att den högsta vinsten igår var när vi skulle åka hem!

första året var kalle väldigt lättlastad, gick bara rakt in! men efter en lite småtråkig lastning så började han konstra och ville inte gå in längre. och så har han varit sedan dess (ungefär 2 år).


jag brummar med transport förra året :P

så på sistone har vi fått ha en lina bakom, men när man har linan så går han rakt in, man behöver inte nudda honom med linan.

fast igår när vi skulle åka hem från tävlingen så knäppte vi dit linan som vanligt och jag började gå upp på rampen med kalle och han gick upp med båda frambenen (som han brukar göra, sen stannar han eller backar tills man har linan bakom). men han stannade inte!! han bara gick rakt in och jag tänkte "oj, jim måste ha varit snabb med linan". men när kalle är inne så vänder jag mig om och kollar på jim och ser att han fortfarande står och försöker trassla upp linan! så kalle har alltså gått rakt in UTAN linan!!!

JAG ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GLAD!!! DETTA VAR DEN ALLRA HÖGSTA VINSTEN FÖR OSS!

film 1 från gårdagens tävling!

nu kommer första filmen från gårdagens tävling. kalle var som sagt riktigt trött i denna klassen efter ett svettpass i ridhuset som framridning. :)

vi rider en LB:3 och landade på 62,72% med slutkommentaren:

"Lydig häst. Saknar dock viss energi, blir tveksamt speciellt i längningarna. Prydligt!"





hoppas ni ser nått, inte bäst kvaliteten på filmen :) LA-filmen kommer också!

tävlingsresultat 12 september !

sådär alla läsare... nu kommer uppdateringen om tävlingen igår!

vi var alltså iväg och tävlade dressyr, red en LB:3 och en LA:3. i LA så representerade vi också laget i division 2. laget hamnade EN ynka poäng från placering, lite surt men vi är nöjda i alla fall. ja, jag är nöjd i alla fall :D vi red alla fina rundor!

till LB:3 så red vi fram i ridhuset. detta ångrar jag dock bittert, för det var som en bastu där inne! riktigt varmt och ingen luft. så kalle tappade energin TOTALT och vi båda svettades. kalle var svettig över hela sig efter framridningen...

själva tävlingen hölls på utebanan och kalle var ganska trött efter ett pass i värmen. så det blev lite matt och trött helt enkelt igenom programmet. ingen direkt jättemiss, mellantraverna så klart och att kalle gick ur formen en gång i en serpentinbåge.

vi slutade på 62,72% och jag tror vi hamnade 8. inga resultat ligger uppe än...


enda fotot från dagens tävling

till nästa klass hade vi väntan på typ 3,5 timmar eller så. skönt att ha uppstallning. så kalle stod och mumsade hö i stallet med de andra tävlingshästarna och var nöjd med det!

till LA så ville jag hitta någon annan stans att rida fram. fanns en hage man kunde rida i men det var många som red där. kalle och jag hittade i stället en grusvolt där vi höll till. checkade av galoppserpentinerna bara i ridhuset precis innan jag skulle in på banan. kalle var piggare till denna klassen!

programmet i sig gick bra. vi hade några småmissar som mellantraverna, som vanligt. fick dock till lite länginng i den andra mellantraven sista biten av diagonalen. sedan hade vi lite otur i den ena galoppserpentinen då kalle snubblade till. detta förlorade vi 4 poäng på, kändes ganska surt! men jag är väldigt nöjd i alla fall!

vi slutade på 62.25% och en delad 5e-placering!!!

jag hade ju dock inte alls räknat med placeringen så vi hade redan åkt hem. så som tur var kunde sussi hämta ut våra priser !! :)

filmer kommer från båda klasserna, vet dock inte hur kvaliteten är. LAn är filmad med en mobil som sägs filma i HD-kvalitet. blir spännande och se ;) bilder har vi tyvärr inga från dagen

Färdigtävlat för idag, äntligen! Varit en ...

dsc00503 (MMS)

Färdigtävlat för idag, äntligen! Varit en riktigt lång dag, vi väntade faktiskt inte ens på att la3an skulle bli färdig. Så jag hoppas inte vi blev placerade nu, haha! Kalle har varit snäll idag, men jag vet inte om hade ont i magen eller nåt. Nu gäller tentaplugg hela kvällen så ni får veta hur det gick först imon!


varning!

idag kommer det inte bli någon vidare uppdatering. ska nu åka till stallet. ge hästarna frukost. knoppa kalle och göra han färdig. sen blir det tävling hela dagen!!! vet inte alls när vi kommer hem...

iiiiih jag är så äckligt nervös så jag mår illa :P


älskar denna bilden!

ställer upp för laget!!

morgondagens tävling är också div2 omgång 2 i dressyr. vi rider egentligen inte med i laget , men imorgon var det en av de ordinarie lagmedlemmarna som inte kunde! så vi blev tillfrågade här ikväll om vi kan rida för laget, och givetvis ställer vi upp!!

det blir ju ingen skillnad direkt för oss, vi rider ju ändå samma klasser bara det att i LA:3 så räknas också våra poäng in till laget :)



såååå nu hoppas vi att kalle ska uppföra sig :D


imorgon gäller det!!

imorgon ska kalle och jag ta revansch i lenhovda. sist blev det ju en totalflopp men nu så försöker vi igen. hoppas, hoppas :D




ni får hålla alla tummarna för oss!

morgonstund.

nu ska jag köra och ge hästarna i mitt vanliga stall frukost! sen blir det dressyrande på kalle, en sista check inför morgondagens tävling :) och jag är trööööött!



kommentarerna ska jag försöka svara på så snart jag kan! mkt nu med tävlingen, plus en tenta på måndag. hoppas ni har förståelse :)


foton från idag....

idag åkte kameran med till stallet. tog främst med den för att fota kalles rygg :)
så kan man använda bilderna för att se vilken sadel som kan passa... han har ju knepigt sadelläge med sin lååååååånga höga manke :o

många säger sadelutprovare och det har vi haft ute men den sadeln de provade ut passade inte :( så ja... jag litar inte riktigt på de sadelutprovarna som finns här i trakten!

ni kan ju ignorera kalles tjockismage ihiihhi. men den är ändå söt!





och så klart råååååkade ju kattungarna fastna på bild :)


Hämtade in en lerhög från betet... Fina ka...

dsc00500 (MMS)

Hämtade in en lerhög från betet... Fina kalle! Vet inte om det syns men han var lerig överallt! I småland är det bara grått idag så jag hade ingen lust att rida till ridhuset för att dressyra. I stället blev det en runda i skogen med lite dressyrtänk! Velar gällande vädret.. Vet inte om det blir värre? Men kalle får nog ha sin tunna regnjacka på sig ändå! Vad gör ni idag?


nån som provat den?

satt och kikade runt lite på sadlar nu igen. suck egentligen, jag blir sååå trött! :) men i alla fall så hittade jag en sadel som såg riktigt skön ut. men den passar väl förstås inte kalle och mig alls :P

sadeln är en wintec pro dressyr med contourblock! ska vara ungefär som bates innova... någon av er som provat? som har den? vad tycker ni? hur är bommen? :)

isabell werth låg inte så bra på kallebus, pälsen var ruggad vid manken...


såhäääär ser den ut!

svar på tal! (importfrågan...)

har fått några frågor angående mitt inlägg om importering av hästar... varför jag undrar, vad det är jag vill veta, om det gäller via försäljare eller "på egen hand".

och klart ska ni få svar på det! :)

tyvärr är det inte så spännande som vissa av er gissade, att det är en ny häst på gång (fast om någon hittar en föling eller unghäst med precis samma tecken o färg som kalle så kan ni ju hojta för det vore ju för gulligt om kalle fick en liten mini-me! :P:P)

nej, anledningen till att jag frågar är att vi ska göra projekt nu i skolan, och jag och matilda ska redogöra för hur det går till när man importerar/exporterar hästar. och om skillnaderna mellan europa och övriga världen! :)




Kalle är äntligen tillbaka !!

måste börja med att säga att fy attan vad jag saknat vår stora utebana på anläggningen under sommaren!!! sen vi flyttade till sommarstallet så har jag ridit där EN gång. när vi annars varit på anläggningen har vi nämligen ridit i ridhusen eller lilla utebanan...

sen måste jag säga det som rubriken säger: KALLE ÄR ÄNTLIGEN TILLBAKA!! med det menar jag att han är sitt vanliga jag igen :) under sommaren när solen steker och insekterna är jobbiga och sådär så blir han ju lite mer däst och småloj. men NU är hans vanliga goa härliga underbara energi tillbaka! älskar det!! :)

i alla fall, idag så tog jag och kalle oss bort till anläggningen för att hoppa lite. kalle var riktigt pigg och glad. hoppade och studsade lite hit och dit hur som helst . tok-kalle :) men det blåser rätt rejält idag också så!

på ridbanan värmde vi upp i trav (värmde upp lite i trav på vägen dit med). vi red olika vägar och gjorde övergångar mellan trav och skritt. galoppen jobbades på volter och gjorde också en serpentin med 3 bågar och bibehållen galopp, precis som i ena programmet jag ska rida på söndag!

hade byggt upp ett litet sött hinder till oss också! låg väl på 60cm kanske! vi har inte hoppat något direkt i sommar så någonstans får man ju börja!

kalle var överlycklig över att få hoppa och galopperade i full fräs efter varje språng, haha! :D men det gick bra och vi kom rätt alla gånger. lite har jag lärt mig att taxera trots allt :D

efter vi hade hoppat så tänkte jag låta kalle sträcka ut i galoppen. nu under sommaren har man fått driva en del för att han ska galoppera på, men idag räckte det med att jag ställde mig i lätt sits och kalle ökade galoppen och galopperade genom hela kroppen med öronen spetsade rakt framåt. han var så lycklig :)


kallemannen, världens finaste häst ! (gammal bild)

EFTERLYSNING!

nu behöver jag ER hjälp!! :) eller ja, inte allas, men jag hoppas att nåååågon därute kan hjälpa mig eller ge mig tips om någon som kan hjälpa mig i alla fall...

jag behöver komma i kontakt med någon som importerar/exporterar hästar! både inom europa och utanför är intressant, och både folk som importerat privat och via försäljningsstall! kalle är ju från holland men det var ju inte JAG som importerade honom, så jag har ju ingen erfarenhet av det... 


kallebus i holland

såååååå, är det nån av er som importerat nån gång? :D

startlistorna uppe...

iiiih startlistorna är uppe inför söndagens tävling!
SJUKT mycket starter, fick inte ens med hela startlistorna här ;) 23 st i LB:3 och 30 st i LA:3...





nervöööööööööööööööööös :D:D:D vi ska ju tävla där vi floppade rejält i maj, när kalle inte kunde gå i närheten av ena hörnet på grund av en vattenpöl..........

Jag vill ha dom allihop! Så sjukt söta... ...

dsc00495 (MMS)

Jag vill ha dom allihop! Så sjukt söta... Jag antar att ni håller med mig? Ena stallkatten i sommarstallet har fått dessa otroligt söta ungar.. Jag har precis ridit kalleman, står och betar av de långa gräset just nu. Sen ska jag en sväng inom mitt vanliga stall!


hemskt :(

Hästar attackerade i hage

Två hästar hittades i måndags morse i sin hage i Skene Skog i Mark, med bitskador på benen och kroppen.

Stallägaren upptäckte skadorna på måndagmorgonen, då hon tittade till hästarna från sin altan. En av hästarna, en tinker, som vanligtvis har vita ben var röd av blod och hade blivit biten i ena frambenet, knäet, nacken och mulen, skriver Borås Tidning.

Valacken kördes till djursjukhus, där han fortfarande står kvar med skador på bland annat senskidan.
Enligt tidningen trodde ägarna först att hästarna blivit attackerade av en grävling, men veterinären misstänker att det istället rör sig om en större hund - både bettmärkena och höjden på angreppspunkterna visar på det. Händelsen är nu polisanmäld.

fyfasen vad hemskt!!!! usch :(

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


tävlingsnerver redan...

ujujuj, börjar redan bli massa nervös inför söndagens tävling... som för övrigt kommer ta EVIGHETER!!! riktigt många starter :o

Klass 3 LB:2        14 starter  Domare: Christina Johansson

Klass 5 LB:3        26 starter  Domare: Christina Johansson

Klass 2 LB:3        13 starter  Domare: Louise Nygren

Klass 1 LA:3        31 starter Domare: Louise Nygren

de fick dela b3an för att det var så många starter... :) och klass-numrena stämmer inte ser jag... de verkar ha snurrat ihop det lite :D



JAG ÄR HYPERNERVÖÖÖÖÖÖS !


och så lite bilder igen!!

tänkte lägga upp lite bilder från idag och igår på kalle och citrin i hagen... inte alls samma härlig kvalitet som med systemkamera :(



nu är det jobb som gäller för mig! :)


På promenad mellan de olika stallen! Och k...

dsc00488 (MMS)

På promenad mellan de olika stallen! Och kalle fick en vilodag idag! Men ompysslad blev han förstås. Och så betade jag honom i 30 min av de långa gräset. Det uppskattades! Nu är jag alltså på väg från sommarstallet till vanliga stallet, till fots. Och utan kalle då. Jag åkte med sambon idag, han är och fixar nåt med sin bil så jag får roa mig så länge. Börjar känna mig lite stressad nu dock, börjar jobba kl 19 och vi ska hinna laga mat med, hm! Äsch det ska nog gå bra! Vad gör ni ?


suck suck suck.

jag vill inte behöva läsa sånt här :( VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!?!!?

Misstänkt djurplågeri mot hästar

Efter att tre hästar hos Köpings Ridklubb nattetid fått sårskador kring könsorganen misstänker klubben att okända personer har attackerat och skadat hästarna.

Attackerna har skett under de senaste tre veckorna. Det började med ett sto som fick skärskador som måste sys, det andra fallet var en valack och nyligen upptäcktes att ytterligare ett sto attackerats. Skadorna har tillkommit när hästarna gått i hagen och det finns inget som talar för att hästarna har kunnat skada sig själva. Händelserna är polisanmälda skriver Magazin24.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


det kommer mera! (bilder)

och så några bilder till från i söndags. dessa får bli de sista jag visar, kan ju inte tråka ut er helt med alla dessa bilder :D

måste verkligen köpa en ny hjälm med, denna är stor så den kasar ner i ansiktet :D

bilderna är tagna av madlene nilsson


Nu har vi visst fått virus också, typiskt!...

dsc00488 (MMS)

Nu har vi visst fått virus också, typiskt! Men hoppas jag kan lägga upp resten av bilderna senare ikväll eller imon! Nu ikväll har jag varit ute på en tur med kalle. De har lagt nytt grus på vägarna så underlaget är underbart. Kalle var superpigg idag och tyckte förstås att det var superhärligt att sträcka ut i galopp! Min fina grabb! Eld i baken hade han också så han flög iväg ibland haha. Men han är så söt så jag bara skrattar och rider vidare. Vad har ni gjort idag? Puss på er!


och lite bilder till ;)

blev ganska många foton på gårdagens ridpass... :)

samtliga foton är tagna av madlene nilsson :)



fler bilder kommer :)

fler bilder :)

och så fortsätter vi med lite bilder till. dessa är också tagna av madlene nilsson :)



fler bilder kommer :)

bilder från idag!

nu kommer några av bilderna från idag... kommer visa några till imorgon!

fotona är tagna av madlene nilsson , tusen tack :)

vårt första dressyrpass sen förra träningen :o som var den 25 augusti... men nu så ska här börja dressyras igen ordentligt! tävling på söndag :)

vi börjar med bilderna från uppvärmningen :)


tok-kalle brallar iväg :D


fler bilder får ni se imorgon!

dagens ridpass!

idag så blev det äntligen lite dressyr för mig och kalleman. vi fick lite tips av madde som är medryttare på citrin att vi kunde rida på en av stubbåkrarna! så det gjorde vi :) jag har ju varit osäker på var man får och inte får rida, men madde hade frågat markägaren också :)

kalle var väldigt pigg idag , de var massor som spelade fotbollsgolf precis bredvid så det tyckte kalle var riktigt spännande och farligt förstås!

det som förstörde lite var att jag spände mig och blev ofokuserad på ridningen hela tiden när kalle snubblade och sådär på åkern. men mot slutet kunde jag slappna av lite mer i alla fall!

passet blev inget jättekrävande direkt. vi red lite skolor i traven, och lite sluta i galoppen också. och jobbade mycket  på att försöka få honom att lossna och slappna av! han var lite för koncentrerad på att hålla koll på alla fotbollar som flög ibland :P och då blev jag med okoncentrerad!

dessutom hade vi ju en fotograf med oss, vilket ibland kan göra en lite nervös :)

bilder från passet kommer i ett annat inlägg, har inte fått alla bilder ännu, blev en hel del! så håll ut lite till ;)

Hästarna längst ner i hagen och inte en ta...

dsc00470 (MMS)

Hästarna längst ner i hagen och inte en tanke på att möta mig! Så typiskt. Men jag förstår varför de va där nere.. Mycket mer gräs där! Efter jag släppt ut kalle igen så gick de ner längst ner. Jag kom tillbaka och bytte vattnet Då minsann passade det att komma i full galopp haha.. Kommer nog lite bilder från dagens ridpass med!


fodervärdarnas dåliga rykte.

ibland blir man verkligen inte förvånad över att fodervärdar överlag har så dåligt rykte. man läser om hästägare som lånar ut en häst som sällskap som inte håller för ridning men som sedan rids och tränas, vilket ju också medför att hästen går ännu mer sönder. man läser om hästägare som får tillbaka riktiga vrak, utmärglade och skadade.

dessa fodervärdar som verkligen inte sköter fodervärdsavtalet och inte tar det på allvar förstör så himla mycket för oss fodervärdar som faktiskt sköter oss! vi som tar det på allvar och tar oss an en häst med samma ansvar som hästägaren. för det är så det är, vi har minst lika mycket ansvar som fodervärd! vi har ju totalansvar för hästen under tiden vi har den under vår vårdnad. trist att vissa inte förstår detta...


artikel från tidningen ridsports hemsida :

Fodervärd åtalas för djurplågeri

En kvinna på småländska höglandet ställs i nästa vecka inför rätta åtalad för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen.

Kvinnan var fodervärd till en 5-årig arabhingst och enligt åtalet har hon vanskött hingsten. När ägaren fick tillbaka hingsten efter drygt ett halvår var den avmagrad och hade hovröta på samtliga hovar på grund av dålig hovvård. Kvinnan nekar till att ha utsatt hästen för lidande och anser heller inte att hon vanvårdat hästen rapporterar SVT Jönköpingsnytt.


får man rida på åkern?

jag funderade på en sak idag... vi har massa åkrar runt omkring stallet där kalle är över sommaren. nu har de skördat precis och tagit upp allt hö. så det är stubbåker nu. får man rida där eller ska man fråga markägaren eller vad gäller? har allemansrätten nåt med detta att göra? :o vore skönt att slippa rida till anläggningen ibland men kunna dressyra ändå :D


dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 6

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)


kör vidare lite till... sen får det nog bli en paus med de misslyckade bilderna :)


zoomfunktionen är kanske inte den bästa?


om det var mopeden som var det tänkta motivet så visst, en hyfsad bild!


"mmm ljuvligt". blundande kalle som njuter av gräset :P


och så posar vi! eller ja, jag posar. kalle vet jag inte vad han gör :P


2 nöjda hästar på betet... men på bilden syns bara... en svans!

Vi fick en extra passagerare med oss! Stal...

dsc00492 (MMS)

Vi fick en extra passagerare med oss! Stallkatten ville åka med ! Så söt.. Jag och jim var ute på promenad också med kalle. Så mysigt var det! Kollade på fölen.. Nu är vi på bio. Svarar på kommentarer i natt eller imon! Ha en fin kväll!


Nu har vi köpt en bil som kan dra kalleman...

dsc00489 (MMS)

Nu har vi köpt en bil som kan dra kalleman! Och nu ska vi vidare till hööks och se om det kan finnas nåt kul där!


en liten utflykt.

idag ska vi på en liten utflykt så kanske inte kan uppdatera så bra under dagen... :) vi ska nämligen till halmstad!! och kolla på en bil till jim... ja, den har faktiskt med mig att göra också, för det är en bil som ska kunna dra kallebus :) just nu har vi ingen bil med dragkrok nämligen, haha! :)

och så kanske vi rååååååkar köra inom hööks med ;) jim vill väl säkert till biltema så!


bild från en annan utflykt. när vi var på high chaparral och jag red store kent :D

vad har ni för planer idag?

taggad häst och busiga kalvar = ingen bra kombo!

idag så tänkte jag ge mig ut på en tur ensammen med kalleman. han verkade rätt så lugn och avslappnad i stallet men när jag väl kommit upp i sadeln och började skritta iväg så kände jag energin flöda genom kroppen. härligt!



vi tänkte att vi skulle prova en ny väg och se vart den ledde. vägen fram dit var nygrusad och mjuk och härlig. när jag manade på kalle i trav så flög han iväg som en kanon. han låg på ordentligt hela tiden. vi tog lite galopp också på den mjuka grusvägen och kalle var så nöjd så.

direkt när vi kom in på den "nya" vägen så blev kalle SUPERtaggad. han skulle takta och titta på allt och hoppa och dra iväg. haha. min sötplutt! vi travade lite här med, var också nygrusat och supermjukt. eller ja, vi försökte trava. kalle var lite väl mycket på tårna och sprang med en hög form och tittade överallt, spänd som attan!

när vi kommit en bit på vägen var vi framme vid en stor gård. jag såg en traktor komma körande emot oss på den smala grusvägen så jag tänkte att jag skulle vända och rida in på en gårdsplan som var ett tiotal meter tidigare. började skritta men helt plötsligt känner jag hur kalle spänner hela sig, hjärtat bultar, drar upp svansen rakt upp och så snurrar han runt. för i hagen vid sidan om grusvägen kommer plötsligt 5-6 kalvar rusande i full galopp och de sparkar bakut och är heltokiga rent ut sagt! kalle tyckte de var hellustiga :P så han fnös sådär HÖGT och stod med svansen i vädret. fnös och fnös.

när väl traktorn passerat och vi valde att rida hemåt igen så gick kalle i en fin passage med svansen rakt upp tills vi hade kommit på bra avstånd från kalvarna :P



sötsötkalle. känns skönt att han är pigg och alert dock, och den där "hältan" som bara var en dag och sedan bara inbillning, är helt borta. fina kalleman!


dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 5

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

detta var ju ett uppskattat tema så vi kör på lite till ;)


spöket kalle :o


lite suddigt kanske?


lite suddigt en gång till!


skaka, skaka !


gapa stort!

Kan ni tänka er att kalle är nöjd just nu?...

dsc00488 (MMS)

Kan ni tänka er att kalle är nöjd just nu? Med massor av grönt härligt gräs! Sen ska vi ge oss ut på en tur i skogen. Blir kanske lite foton från idag med.. Och så kommer fler misslyckade bilder om det är något ni vill se?


trötta grabbar.

igår när jag kom ut till stallet var visst kalle och citrin lite trötta. de låg ner båda två. sötnosar :)

jag fick ju förstås kasta mig ur bilen för att fota dom, men då trodde de visst att jag skulle ta in dom, vilket jag i och för sig skulle, men jag skulle ju parkera bilen först :D


jag tävlar!

nu är jag med och tävlar igen :) denna gången om ett brunt schabrak från schockemöhle... och jag älskar ju brunt <3

va med du också, klicka HÄR !


måla boxen: CHECK!

jag är allt för duktig ;) nu är boxen målad och fin... hade blivit mkt finare om vi hade målat de svarta i år med... men det blev fräscht med det vita i alla fall :)

FÖRE MÅLNING:



EFTER MÅLNING:



och jag vet att jag målat på det svarta, haha :P men jag kom på när jag målat färdigt att vi inte skulle måla svart i år... hrm! hade tänkt att jag bara kunde måla över annars :D

när blev det grönt?

kollade mina filmklipp på kalleman och hittade ett sött klipp från i april när vi var i sommarhagen och hälsade på... och gräset är helt trist, och inte grönt nånstans! :o när blev det grönt??!?


Fy vad jag är duktig idag! Och fy vad jag ...

dsc00371 (MMS)

Fy vad jag är duktig idag! Och fy vad jag är hungrig.. Har varit i stallet sen strax innan 8 idag. Började med fodra hästarna o släppa ut i mitt vanliga stall. Och så har kalle fått sin motion. Och nu har jag precis målat färdigt kalles box. Skönt! Vi målar inte det svarta i år dock, så blir ingen helmakeover Nu ska jag åka på jakt efter tjock vaxduk! Vad gör ni idag?


nu gäller det!!

ibland blir jag faktiskt lite trött på mig själv. för jag skjuter upp saker och ting. tänker att jag kan göra det dagen därpå och därpå och därpå. och snart har det gått en vecka... inte bra!

men IDAG så ska jag faktiskt ta tag i mig, igen, och fixa det som jag skulle fixat i söndags... MÅLA BOXEN!! hoppas det går snabbt och smidigt, ska fota före och efter-bilder så ni får se skillnaden :D

fick även tips från alice som jag tänker använda mig av. och det var att sätta upp tjockare vaxduk som man köper på byggvaruhus. denna vaxduk tänker jag ha ovanför kalles krubba eftersom han grisar så mycket där. då blir det lättare att göra rent för det fastnar så mycket i träet. smart smart tycker ju jag :P

Nyckelpigor - grönt - VD
den här vaxduken kanske? :P

kommentar-knas!!

alla söta människor, jag har haft strul med mina kommentarer, de försvann från min förstasida härinne på bloggen så jag har tyvärr ingen koll på vilka jag svarat och inte svarat på :S skolan är igång igen och jag är rent ut sagt hjärntvättad och korvstoppad med all ny information om kvalitet, logistik, lagar... så jag är liiiite förvirrad ;)

men jag gör det inte med flit, så påminn mig gärna :)


bara för att.

bara för att jag var snäll och klädde av hästarna innan idag (var 20 grader i skuggan och desto mer i solen) så REGNAR det förstås nu. suck! hoppas det går över så det inte ska regna hela natten på hästapållarna...

inte för att kalle har gått i nåt tjockt täcke. han har bara haft sitt blåa ofodrade regntäcke just för skydd mot regnet :)

nöjda, men varma, hästar

idag blev det helt plötsligt riktigt varmt ute! i natt var det ingen värme så hästarna fick täcke på sig. jag har sedan varit i skolan hela dagen så åkte ut till stallet kl.15 för att klä av dom. då var kalle och citrin fortfarande lååångt ner i hagen :) men de kom och mötte mig och jim i alla fall, sötnosarna :)



sedan fick de bli nakna! det uppskattades massor. jag och jimsen gick en promenad med kalleman med och sprayade på massa flugmedel. jag är fortfarande osäker då han var lite stel och markerade i helgen. men igår när vi kollade visade han ingenting. men han tar ju inte skada av att få det lite lugnare heller :)


PRESTIGE-SADEL!

ååååh jag blir tokig. jag har fått rådet att prova en prestige-sadel (dressyr) på kalle då de borde passa honom väldigt bra! med tanke på hur han är uppbyggd. och samtidigt även uppfyller kraven JAG har som ryttare på sadel :)

meeeen tror ni jag hittar någon? NEJ! jag ska fråga mina sista hästintresserade bekanta. men det ser inte så lovande ut...



vill ju inte heller köpa en på chans på blocket typ. för det kan ju faktiskt vara så att de inte passar alls... suck, suck!

någon här som har/har haft en prestige-sadel? dressyrsadel menar jag ju då :) vad hade ni den på för häst isf? :)

RSS 2.0