bara för att...

... jag hade ett toppenpass med bästaste kalleman igår kväll!!!! LYCKAAAAA!!
nu taggar vi tävling den 18 mars weiweiweiwei!! :D
sötbus <3

vååååååååår!!

åååh jag har såna vårkänslor så det bara spritter i kroppen! vi har varmt och jag är bara så glad, plus att det är ljusare längre och längre in på kvällen nu. lovely!!!! :)))))))))))))))
snart ska jag till stallet och rida bästaste kalleman och jag är bara sååå taggad !!!!

markarbete och bra energi.

red ett markarbetespass med kalleman igårkväll. hade lite bommar på böjt spår som vi jobbade över i både traven och galoppen. kalle var sådär lagom härligt pigg och arbetsvillig. så gött! :)

han blev dock väääldigt taggad över att galoppera över bommar. jag måste nog ta och hoppa lite oftare ;)

fiiiiinaste busbus! kalle <3

och sällskap hade vi också av nya tjejen i stallet och hennes pålla. :)




debut.

ikväll var det debut för s i skogen sedan han kom hem. blev en skrittrunda med en i stallet och hennes häst, som dagen till ära skötte sig alldeles ypperligt (hennes häst brukar annars se spöken överallt :P), hon kände kanske på sig att hon var tvungen att skärpa sig när vi hade lilla s med oss på tur :)

blev en skrittrunda a´ ca 45 minuter. mysigt värre :) och s skötte sig så himla bra! han är så cool hela tiden.

och kalle har inte rymt idag heller wohooo!


de höga staketen har jag vågat ta bort nu :o

busy day!

idag har jag spenderat mer eller mindre hela dagen i stallet. projektet idag, förutom städning, matlagning och motionering av bästa kalleman och bäbis-s så stod staketfix på schemat.

stallägaren var där och högg ner några träd som invaderat staketet runt kalles och hans kompis hage. jag satte i nya stolpar där det behövdes och nya isolatorer på i stort sett alla stolpar. den sista biten; dra ny tråd och ta bort den gamla, gick smidigt för jag hade min sambo som hjälp :)

så nu hoppas jag att vårt solcellsaggregat, nya tråden och nya isolatorer, inga träd på tråden, ska göra att vi får bra med ström och att kalle inte vågar sig på att försöka hoppa av rädsla för att "riva" då han är tokrädd för strömmen. :)


vilken häst!

hittade det här klippet. snacka om tålmodig och snäll häst :) så sött!


perfekta starten på dagen.

idag började jag dagen med att rida ut på långtur i skogen på kalleman. vi fick sällskap av en nyinflyttad tjej i stallet och hennes sto. båda pållarna var pigga och glada!!

var så underbart väder, strålande sol och bara jättehärligt. och vi skrittade länge och pratade om allt möjligt. blev också en del trav och mycket galopp, bland annat uppför en lååååååång backe som är super att galoppera i. hästarna var så nöjda så!! stackars e var helt slut när vi skrittade hemåt, hon gav allt i galoppen haha!

i morgon kommer stallägaren och hugger ner träd som invaderar vår hage :) så då ska vi få igång ström igen tänkte vi.

älskar att våren är på väg!! hoppas inte på några bakslag nu.


snäll kalleman och min systerdotter på tur!! vaaaaarmt var det, kalle svettades nästan bara av att skritta.

nu ska här trimmas!

efter kvällens och gårkvällens pass med kalle känner jag att nu är det hårdtrimning som gäller igen för att hitta den där superformen som vi kan ha :)

ikväll var kalle mot slutet RIKTIGT fin. hade härlig takt och gung i traven. och kunde göra alla skolor och grejer jag ville och han svarade direkt. finaste bus!

galoppen däremot funkade inte alls. kalle hängde sig i bettet och galopperade mig ur sadeln hela tiden... så nu får fokus ligga på galoppen igen, när traven funkar topp igen :)

och utebanan var helt perfekt! LYCKLIG KALLE, LYCKLIG FRIDA.

red också ett lätt pass på s på utebanan. i början blev han verkligen RÄDD på riktigt för några hästar som gick i en hage precis bredvid ridbanan. det är en kulle där så man såg bara hästhuven sticka upp och röra sig. s förstod helt enkelt inte vad det var och hjärtat dunkade hårt och snabbt. stackars liten!

fick i alla fall ett bra joggpass med honom sen. han svarar så fint både framåt och bakåt. duktiga bäbis!


som jag längtat!!

som jag längtat efter att den här dagen ska komma... för ikväll gjorde jag något som jag inte gjort på flera månader och känslan var bara ren LYCKA!!
vad gjorde jag då som var så speciellt? jo, jag red på en helt och hållet snö och isfri UTEBANA!! loooovely :)
kalle var dock lite jobbig idag, ville mest bara rusa. mot slutet fick jag igenom honom i alla fall. dags att börja hårdtrimma :)
longerade s också en sväng på utebanan, duktig pålle :)
älskade utebana!

snön är snart ett minne blott.

2012-02-11_11_11 (MMS)

snön är snart ett minne blott.


GHS.

då närmar sig ghs med stormsteg. imorgon drar det igång! är första gången på flera år som jag faktiskt inte kommer åka dit. har varit där alla år sedan jag skaffade kalleman :)

men nu blir det en paus från ghs. ska se om man kommer iväg till falsterbo i sommar istället!

apropå sommar, åh vad jag längtar efter sommarpäls och nakna hästar!


kalle i sommarkostymen... ljus variant :)

GHS.

då närmar sig ghs med stormsteg. imorgon drar det igång! är första gången på flera år som jag faktiskt inte kommer åka dit. har varit där alla år sedan jag skaffade kalleman :)

men nu blir det en paus från ghs. ska se om man kommer iväg till falsterbo i sommar istället!

apropå sommar, åh vad jag längtar efter sommarpäls och nakna hästar!


kalle i sommarkostymen... ljus variant :)

en knasig känsla.

var ute i skogen ikväll med kalle. i natt hade vi fått ca 5 cm nysnö men som sen regnade bort under dagen... så nu är snön på väg bort på allvar.

i alla fall, i skogen var det massa snö men när vi kom till en grusväg som ligger lite mer öppet så var det mjukt grus framme. kändes helknasigt att gå från snö till helt rena mjuka vägar! så kalleman och jag tog även lite galopp på gruset, så härligt.

fast ja, galopp och galopp... snarare bocksprång i början ;)


tävlingssug? javisst!

my number one.

you will always be my number one. because there's no one else like you. you mean the world to me.

kaloescha <3

utbrytarkungen...

guess what? kalle hade rymt igår igen :P blir tooookig på honom, haha!
han gör ju inte ens något när han rymmer. käkar lite gräs han hittar under snön och står annars mest och hänger på andra sidan stängslet med sin hagkompis innanför stängslet :)
hade ett bra tömkörningspass med s igår. han skötte sig så bra så, trots att en av hans kompisar skrek som attan i andra ridhuset.
kallebing och jag hade också ett bra pass, lösgörande och mkt tempoväxlingar. finaste bus!

varför är det så?

varför är det så tråkigt att handla saker som man verkligen behöver? när man istället kan köpa massa roliga saker som man inte alls behöver och har drivor av?

som exempelvis nu så har mina shortchaps/leggins gett upp efter 8 (!!!) år så måste jag köpa nya...

... men det är ju såååå mycket mer lockande att köpa något schabrak med matchande lindor ;)

dessutom har jag ju faktiskt mina precious ridstövlar som jag förvisso inte vill slita på för mycket till vardags... (för jag har ju inte alls massor av schabrak och lindor...)

:P

know the feeling?


det skulle vara bra!

ett sånt här skulle jag vilja snickra ihop till hagen. vad bra det hade varit. synd bara att jag verkligen är världens mest ohändiga människa :P:P se bild nedan, lånad från bukefalos.

någon här som använder sig av slowfeedingnät? :)


ponnyakuten och polishästar.

såg ni ponnyakuten i söndags? jag kollade precis på svt play på söndagens avsnitt. de hade polishästar och ridande poliser som gäster. och fyyyy vad imponerad jag blir av sånt!!!

att hästarna kan vara med om såna saker och inte röra en fena :) verkligen häftigt.

islänningen jag hade hand om 1998 till 2002 hade genomgått en liknande "utbildning" som polishästarna. han var ju också stencool och brydde sig inte om något alls. vi kunde rida runt bland villorna, även köra vagn bland villorna bland barn som sprang och skrek, gräsklippare, arbetsmaskiner och allt möjligt. och han rörde knappt på öronen. mäktigt :)

kalle har inte varit med om något sådant ;) :P



strul

argh. blir jobbigt att ta sig till stallet nu under helgen (ja, kanske i veckan också). startmotorn till min bil pajjade nämligen igår eftermiddag... så nu måste sambon och jag samsas med den andra bilen tills min bil är redo igen!! jobbigt... och just den här helgen ska ju förstås min sambo jobba så det strular till det hela. morrmorr.

jag hade ju helt bestämt att åka till stallet kl. 07:30 och sedan vara där till lunch, för jag har tvättstugan från klockan 12. nu måste jag köra sambon till jobbet vid 08:45. då är jag i stallet typ 09:20. och då blir det liiiite tajt att hinna med att motionera 2 st hästar, mocka o fixa mat hos kalle plus hjälpa en tjej i stallet med tömkörning av hennes häst.

så idag är jag en sur frida ;)


kalle var tvungen att kasta sig ner i snön...

2012-02-17_07_04 (MMS)

kalle var tvungen att kasta sig ner i snön och rulla sig två gånger innan han kunde börja med frukosten :-P


rymmar-kalle?

haha. några i stallet verkar tro att kalle ska rymma hela tiden nu. för ikväll när jag var i ridhuset hade de trott att kalle hade rymt och kollat efter honom :P

men nu efter jag satt upp mina monsterstaket har kallebus inte haft några rymmartendenser som väl är. och så hoppas jag det fortsätter ;)


du...

... kommer alltid vara mitt favoritsto. jag som alltid varit så anti mot ston. tills jag träffade dig. för du är inte som någon annan.

ganci <3

du, jag och friheten.

vilken underbar kväll det varit. eller är för den delen. kalle och jag tog tillfället i akt och gav oss ut ensamma i all nysnö i skogen! kalle var så pigg och glad och bockade fram stundtals. men vad underbart härligt det är att galoppera fram i snön :)
lycklig frida, lycklig kalle. och vilken frihetskänsla att sträcka ut i skogen i snön i full galopp. lovely
gillar ni att rida i snön? :)

jag måste lära mig...

... att säga nej och att tänka på mig själv ibland. även om det kan göra det värre för andra. men ibland måste faktiskt jag komma i första rummet.
och apropå ingenting så är det stora förändringar på gång !
kommer aldrig glömma dig, lillstumpan!

en lycklig häst.

igår kväll blev det lite hoppning för min och kalles del. kan tro att det var en glad kalle :) vi hoppade bara några språng på ett litet kryss eftersom inte kalle hoppat på länge. men sååå glad var han och sög tag i hindren ordentligt. finaste bus!
dock verkar det här med hoppning också vara något han gärna sysslar med utan mig på ryggen. han har nu på en veckas tid hoppat ur ur hagen 2 gånger... och då har vi ändå höga rejäla staket :P
så som ni ser på inlägget nedanför (och även samma bild i det här inlägget) så fick jag konstruera jättehögt staket istället. hoppas det håller honom innanför ;)

de här staketen ska väl hålla kalle kvar i...

2012-02-14_17_27 (MMS)

de här staketen ska väl hålla kalle kvar i hagen. nog är det en hopphäst man har...


en presentation.

jag har en del nya läsare nu, och en av dem bad mig att presentera mig lite så det tänkte jag göra i det här inlägget :)
jag som driver bloggen heter frida. jag är 26 år och bor utanför växjö i småland tillsammans med min pojkvän. för ungefär 5 år sedan hittade jag min barndoms drömhäst. kaloescha. och nu har jag haft honom i snart 5 år. och det har varit de bästa åren någonsin!
kaloescha, eller kalle som han kallas till vardags, är en häst med mycket livsglädje, bus och energi. inget förvånar mig längre när det gäller kalle, han får mig bara att skratta varje dag åt alla hans tokigheter.
förutom att bara ha det toppen tillsammans så har vi en del tävlingar både bakom och framför oss. vi har så smått börjat oss på msv c-programmen i dressyr och det var något jag inte hade en tanke på när jag svarade på annonsen om kalle våren 2007. men tänk så bra det blev :)
kalle fyller i år hela 20 år, men i sinnet är han fortfarande unghäst. det är få som tror mig när jag berättar hans ålder, det är flera på tävlingsplatser som frågat om han är unghäst när han bockar fram på framridningen till en dressyrtävling :P
för alltid ska vi vara tillsammans, min älskade kallebus och jag, vi är liksom meant to be!

bara för att...

... den här bilden bara är så klockren. älskade tokhäst :D synd på kvalitén bara...
ni kanske förstår varför jag är glad att jag inte sitter på ibland ;)

tävlingsplaner.

sitter och kollar på tävlingsdatabasen. är så taggad för det här året och hoppas verkligen på en bättre start på tävlingssäsongen än förra året då vi fick ställa in tävling på tävling...
de här tävlingarna har jag planer på:
4 mars Nybro Ridklubb Lok/Reg dressyr. Antingen rider vi bara LA:3 som uppvärmning på säsongen. Eller tar vi både LA:3 och MSV C:1 om vi åker dit.
18 mars Ljungby Ridklubb Reg dressyr. LA:3 och MSV C:2 är väl planen här :)
9 april Tingsryds Rid- och Körklubb Reg dressyr. Ingen propp än.
22 april Theleborgs Ryttarsällskap Reg dressyr. Ingen propp än.
12 maj Vetlandaortens Ryttar...? Lok/Reg dressyr. Ingen propp än.
27 maj Lenhovda Hästsportklubb Lok/Reg dressyr. Ingen propp än.
3 juni Växjöortens Fältrittklubb Reg dressyr. Ingen propp än (hemmaplan)
Det var väl planen fram till sommaren, men allt beror ju på vilka klasser de planerar ha :) TAGGAAAAA!!!!

favoritplatsen...

... men tyvärr låg digitalkameran nere i bilen. attan!!! :)
men vilken härlig känsla jag fick inom mig av att stå och titta på min fina buse. först när jag släppte honom i sommarhagen gick han bara runt och käkade gräs som stack fram under snön. efter ett tag kom han på "men just det, jag är ju lös... och just det, jag är ju sommarhagen... och just det, HÄR KAN MAN SPRINGA FOOOORT". och så var det bocksprång på bocksprång på luftsprång på karatespark och sen full galopp över hela hagen! vad lycklig han såg ut finaste kalle!!!! och jag blev allt lite sur att jag inte hade med mig kameran upp :P

sista dagen.

idag var sista dagen som hästvakt åt kalles hagkompis. haft henne 3 dgr per vecka nu i 2 veckor. :) vi avslutade med ett ridpass i skogen!
de dagarna jag haft henne har inte alltid blivit så bra ridning. det har ju varit en riktigt kall period då jag inte velat anstränga hästarna för hårt, och den perioden inföll ju så klart de här veckorna :P en dag kunde jag inte fånga henne i hagen heller, haha. så då fick hon vila för jag hade ingen lust att jaga henne. och hästgodis hjälpte inte att locka med så de fick kalle istället.
idag var också sista dagen för den här gången som jag hade hand om fanta. haft hand om henne 2 dgr. är helt OK att ha tre hästar att mocka och laga mat till om det är lättmockade boxar. och de här tre är väl de lättaste i stallet typ. lovely!!! :)
tränsträning med s i fredags. det ska nog gå bra. imorgon tränsträna ännu lite till. går det bra så får det nog bli en sväng till ridhuset för lite longering. kaaaaan nog vara mycket energi som vill ut ur den kroppen också!

älskade bus.

det är synd att bilderna blir så suddiga när jag tar med min mobil. för vilken lycka när man får vara lös i ridhuset. min älskade tokstolle!! :)
bilder från den 27 januari.

nu har vi fullt stall igen. det märktes i ...

2012-01-27_21_37 (MMS)

nu har vi fullt stall igen. det märktes i morse för det tog visst mycket längre tid än vanligt att fodra :-) vad gör ni idag?


idag är det verkligen inte min dag... fodr...

2012-01-27_21_39 (MMS)

idag är det verkligen inte min dag... fodringsmiss så de blev stressigt. hästen jag passar som alltid har så lättmockat har haft värsta kriget i boxen. kalle är sjövild och bockar näääästan av mig. som grädde på moset passade jag på att köra hemifrån utan lägenhetsnycklar så nu sitter jag här i bilen utanför lägenheten och väntar på bättre tider. eller i alla fall på att min sambo ska komma hem så jag kan komma in i värmen!


I morse hade det kommit ny snö igen. Får s...

2012-01-18_20_29 (MMS)

I morse hade det kommit ny snö igen. Får se om den nya får stanna kvar. Senare blir det ridning av kalle och ridning av s. Skojskojskoj!


vet ni vad?

idag fick faktiskt kalle en hel vilodag!! anledningen; upptagna ridhus och sen inkomst från hagen :)
kalle överlever säkert ändå men kommer nog vara gaaaaanska taggad imorgon!!
finaste bus, han börjar likna en nordsvensk nu för manen börjar växa sig långlånglång. men han är allt sötast av alla, kalleman!
och såhär korthårig är han alltså inte heller nu... fluffhäst!!

när man har mycket tid.

hade lite tid över i stallet när jag väntade på kalles hagkompis ägare skulle bli färdig att ta in från hagen.
så då passade jag på att smörja kalles dressyrträns, kandaret och rengöra sadeln. skönt att ha det gjort! dressyrtränset behövde veeeeerkligen en omgång!
men nu är det inte mycket kvar av min sadelrengöring, buhuuu! men den är BÄST !
ganciflickan, saknar dig :(

suck suck.

suck, vad irriterad jag blev nu ikväll. jag var lite småirriterad redan i eftermiddags då jag insåg att jag inte skulle kunna rida kallebing i ridhuset ikväll pga att båda ridhusen var upptagna för lektioner och träningar. så jag ställde in mig på en skrittrunda i skogen istället.
så jag gav mig iväg för en promenad med kalle. och när jag kommer till anläggningen... SÅ ÄR DET INGEN TRÄNING !!!! usch så irriterad jag blev. och jag hade ju inte kalle igjordninggjord för ridning eftersom vi var ute på promenad.
blärk, vad surt... :(
ikväll kom en häst tillbaka till stallet också som varit iväg på tillridning. ska provrida den krabaten i veckan.
min älskade hoppsadel som kalle växte ur och som nu är såld får pryda bloggen i det här inlägget.

GE MIG!!

alltså jag dööööööööööööööööööör. ge mig den här??? taaaaaaaaaaaack. <3 :P

vackraste.

jag drunknar i dina ögon, och är lyckligast i världen som får spendera mitt liv med dig.
för du, kaloescha, är den vackraste som finns.

Kl 9 i morse var jag redan färdig med mina...

2012-02-05_16_19 (MMS)

Kl 9 i morse var jag redan färdig med mina sysslor i stallet. Kalle hade hunnit vara ute en timme, han var rastad, boxen mockad och maten lagad. Och sen fick han nya fina dojor! och de här små lamporna på bilden ska vi också inviga snart ! Vad gör ni idag?


cold.

urk, ännu kallare idag. -18 visade termometern i morse. brrrr! mindre kul!
när det blir såhär kallt så har vi problem i vårt stall, som är ett kallstall. vattnet fryser i vattenkopparna, och är det riktigt illa fryser det även i vattenhinkarna. så nu blir det mycket vattenpåfyllning överallt. dryyygt.
jag vill ha vååååååååååååååååååår! :D
kallebing och jag var ute på powerwalk i förmiddags. kalle var så glad och gick med öronen spetsade. travade en sträcka i skogen också. sötmyshäst!
även mella fick sig en powerwalk. hon tyckte också det var skönt! hade tänkt skritta ut med båda men eftersom det var sååå kallt och jag inte hade lust att sitta och förfrysa så fick det bli promenad för hand :)
finaste <3

your eyes.

jag kommer aldrig glömma dina ögon, din blick.

äntligen ett normalt ridpass.

idag fick jag äntligen till ett normalt ridpass med kalleman. sååå härligt, inte bara bockande okontrollerat. visst, det blev ju något hopp och någon bock här och var, men det är ju vår vardag. men vi kunde också galoppera på en mindre volt, köra öppna längs långsidorna, jobba lite förvänd galopp och sådär. framsteg för mitt krutpaket :)
lite kan nog ha att göra med vårt ridpass igår. då tog jag ett pass i ridhuset och han var sååå taggad och studsig, så i galoppen bara ställde jag mig upp i sadeln och lät honom gå. och det gick undan kan jag säga, varv på varv :) men det behövdes nog helt enkelt för kalle var mer harmonisk idag.
igår red jag också kalles hagkompis ett lättare pass i ridhuset. gick bra det med. ska rida henne imorgon igen, har hand om henne några dagar för hennes ägare är bortrest :)
vad gör ni idag?
kalle och mella när vi precis flyttat till nuvarande stallet :)

stigbygelpåsar.

ska beställa stigbygelpåsar till kalles dressyrsadel nu tänkte jag. har ju stigläder med t-spänne och får nu lägga dom över sadeln men med påsen så tipsade karin warnmark mig om att jag kunde knyta fast påsarna i martingalringen uppe på sadeln. såååå det är tanken!
men nu till stora frågan...
ska man beställa utan brodyr?
ska man beställa med brodyr?
om med, VAD ska man skriva? :) mitt namn, kalles namn, sadelmärket, annat?
hur hade ni gjort? :)

hur kallt?

hur kallt får det vara för att ni ska rida normala ridpass?
hur kallt får det vara för att ni ska rida lätta ridpass?
har ni någon gräns för hur kallt det får vara för att ni inte ska rida alls? :)
jag tycker att det är på gränsen till för kallt nu, -11 grader ungefär. vilket så klart inte alls är bra då kalle veeeeeerkligen behöver göra av med energi :P'

what to say?

I hope you find it okey to be the second best, the second choice... haha.

har ni tips?

jag tänkte fråga er om hjälp nu, kära läsare. som ni säkert förstått av mina inlägg så är kalle inne i en GALET pigg period. han är bockig och brallig (ja mer än vanligt alltså). och det går liksom inte rida tillsammans med andra ens för han bara bockar så fort nån kommer nära, inte så bra!
och på anläggningen är det ju alltid mycket folk...
så nu behöver jag tips hur jag kan ladda ur kalle... få honom riktigt trött! fredag kväll kommer vi nog vara relativt ensamma så då tänkte jag ta en riktig genomkörare.
utomhus går det bara skritta, annars hade det ju varit ypperligt att ladda ur honom i skogen.
jag vågar inte longera/tömköra honom när han är såhär för jag vet att han bara springer och brallar och har sig ännu mer så jag riskerar tappa honom.
sååå, ni med erfarenheter av galet pigga pållar, och ni andra som också har idéer. in med tips :D
sån här seriös ridning går inte alls just nu, i alla fall inte när vi har sällskap i ridhuset... :P

när tid och ork finns...

... så kommer jag svara på alla era kommentarer. jag är fortfarande lite depp för allt med ganci och så. men svar kommer, jag lovar er!
nu ska jag dock ut och rida kalleman! han var sjövild igår på ridpasset och bockade mest hela tiden. idag när jag fyllde på vatten i hagen så sprang han och kompis i full fart över hela hagen och kalle stod på bakbenen :P
jag trooooor min älskade häst har lite överskottsenergi!

Lycka!

2012-01-25_20_46 (MMS)

Lycka!


RSS 2.0