dagens ridpass!

hej folks :) nu har jag varit hemma från stallet en liten timme. åkte ut där 08:30 i morse eftersom tidningen skulle komma och intervjua samt fota oss kl.9. vädret var ju dock verkligen inte på vår sida idag. regnade massor :/ men det blev nog rätt bra bilder ändå :) hon som intervjuade mig hade också häst hemma, och hade precis fått föl. mysmys! :)

sedan när hon hade åkt så mockade jag och fixade maten. var riktigt lättmockat idag faktiskt!! och så hämtade jag in min fina fina kalle. idag var jag sådär öööverdrivet lycklig och glad i kalle! :) vissa dagar vill jag bara stå och krama om honom och bara sitta och titta på honom... han är så otroligt vacker!

idag invigde vi den nya sadelgjorden med hopp-platta. den var hiimla fin. men man ser verkligen att den är ny jämfört med min osmorda dassiga sadel :P sadelgjorden är ju verkligen kolsvart o blank.. sadeln är mer gråaktig nu av all smuts haha. får ta och smörja upp den någon dag.

vi red i stora ridhuset idag. jag plockade fram en cavaletti och satte upp ett räcke. cavalettin satte jag på diagonalen och räcket längs ena långsidan. cavalettin är väl typ 30 cm och räcker lade jag upp på ca 60-70cm. :) lite lagom stort :) men när vi hoppar själva så hoppar vi sällan högt. då övar vi bara på det som oleg tjatar om på träningarna. och så hoppar vi på rätt höjder när vi tränar för oleg istället :)

joggade fram kalle i trav och galopp och gjorde en del tempoväxlingar. la även in många volter och övergångar för att se så han lyssnade. man märkte att kalle taggade till redan när jag byggde fram. han älskar ju att hoppa, min tokiga häst!

sen travhoppade vi cavalettin några gånger och kom även i galopp på den. kalle laddade och tyckte allt var urskoj. :) hoppade också räcket i galopp i båda varven ett par gånger. och sedan hoppade jag cavalettin och direkt till räcket som avslutning. blev väl kanske 6-8 språng på cavalettin och 10 språng på räcket.

idag är jag verkligen STOLT över mig själv. jag är verkligen usel på att se avstånd och taxera, men jag lyckades riktigt fint idag. kom inte totalfel en enda gång! vi kom faktiskt helt ärligt bra på alla språng utom 1, då vi kom lite halvdåligt men kalle räddade det så klart <3



och jag var väldigt bra på att förhålla kalle idag. när kalle drar iväg okontrollerat vill jag gärna höja handen men idag höll jag handen nere och jobbade mkt med rösten (ptrooo) och det funkade faktiskt mycket bättre!! synd inte oleg var där och såg hur duktig jag var ;)



och jag måste försöka filma när jag och kalle pussas också, han kan verkligen tricket nu!! gjorde det idag med :) älskade söta bästa underbaraste häst!
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Sanna

Jo de kan jag till våren/sommaren :)

Ska bara laga min cykel med sålat som jag är haha :P



Jo Joel jobbar skift så varannan vecka mellan 16.00 - 14.00 och varannan 04.00 - 16.00 :) Lite jobbiga tider om man fråga mig men pengar :P

2010-03-23 @ 14:25:47
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: Emily

Oh, varför blev ni intervjuade? :)



Jag är den med det största intresset. Min bror och syster är inte intresserade. När vi köpte vår första islänning så var det mammas favorithäst på det stället hon red (hon red på islandshäst ridskola, hon har inte ridit lika länge som jag.) Hon skadade sig dock med jobbet för et tpar år sen och kom aldrig upp på hästryggen igen. typ 05 tror jag de var. Men hon har varit med och tatt hand om hästarna och så. Och sen vart med ett par ånger nu med blidfari. Har tänkt åka på turridning med henne nu när säsongen börjar och få upp henne på ryggen igen. :) När vi fortfarande hade de andra två och mina föräldrar fortfarande bodde ihop och vi hade vår gård så var pappa med mkt ute och släppte ut och in, mockade och så. :)

2010-03-23 @ 14:37:29
URL: http://emiiily.blogspot.com
Postat av: jenny

SV: TACK :D har fått en mascara och pengar av das familia, pengar av släkten och så godis, armband, örhängen och lite dricka från kompisarna :)

Firar inte något speciellt idag, en kompis kommer och äter tårta senare :)

2010-03-23 @ 17:19:47
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: sussi

tror d står 15 på lapparna vi satt upp som den du hade i bloggen. d e ju iofs en tisdag ska kolla d...

näe inte va ja vet just nu men elle som har mylle har henne där ibland.. å runossons har oxå haft henne där :)

2010-03-23 @ 18:13:17
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad roligt det ska bli att läsa om er i tidningen! =)

2010-03-23 @ 21:38:24
URL: http://ariette.blogg.se/
Postat av: Tristansilja

Keep up these useful pieces.

2011-05-24 @ 07:47:15
URL: http://tristansilja.blogfrombed.com

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0