aldrig mer taggtråd... eller?

satt och morgonsurfade runt lite och var, så klart, inne på tidningen ridsports hemsida. där hittade jag denna artikeln:

Hästägare vill ha kvar taggtråd

Jordbruksverket har fått 38 ansökningar från hästägare om dispens från förbudet mot taggtråd kring hästhagar.

Sju av ansökningarna kommer från Gotland enligt Sveriges Radio Gotland. En av dem är från hästuppfödaren Blenda Horwitz som uppgett skälet att hon har två större skogsområden på 20-30 hektar, där hästarna får ströva fritt omkring. Hon menar att det inte går att garantera att elstängsel fungerar överallt och året om.

På Jordbruksverket säger veterinärinspektör Göran Åkerström till SR Gotland att den enda anledningen att få dispens är om det finns en bortre tidsgräns då hästägaren kan lova att taggtråden försvinner. Ett sådant skäl kan till exempel vara att ett arrende upphör.

jag vet inte riktigt vad jag ska säga, börjar man ge folk dispens så kommer fler och fler försöka komma undan säkert. för de som fortfarande har haft kvar taggtråd och inte bryr sig om alla de skador som kan uppkomma är säkert inte alls positiva till denna nya lagen. så de letar säkert efter kryphål för att slippa stängsla om! det tror jag i alla fall... :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Linn

Fy faskien va sjukt egentligen?! Altså tänk om hästarna blir skrämda utav någonting och försöker ta sig ur hagen, vilka jäkla sår som ska få :/

2010-06-02 @ 07:34:47
URL: http://longleggs.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- en glimt av mitt hästliv :D

sv; jag vet inte...

din häst är lite vildare än mina x) och nu på morgonen så hade ambra märken efter typ slag, kan vara en gren med, håjts flupannband var bakom öronen....

Så jag vet inte....

2010-06-02 @ 08:08:22
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Isabelle Carstensen

sv: I det stallet jag står nu får vi egentligen inte bada med hästarna, för det är en allmän badplats, men om det inte är några folk där brukar vi ändå göra det ;) Men där vart jag ska stå i sommar har en jättefin badplats, så det är supermysigt :D

2010-06-02 @ 09:44:03
URL: http://carstensen.blogg.se/
Postat av: Linnea - Frågestund i bloggen pågår just nu!

Jag förstår inte hur folk kan vilja ha taggtråd.. De har uppenbarligen aldrig sett en häst som blivit skadad av taggtråd :S Jag tycker att inget djur borde ha taggtråd runt hagen.. För om jag inte minns fel är det väl tillåtet för kor & får att ha taggtråd?



Tack för frågorna :)

2010-06-02 @ 10:53:49
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Matilda

Man ska inte ha taggtråd. Jag har gått i alla min hagar och ta bot, det är jobbigt, men det är värt det i slutet om det gör så hästarna inte skadar sig!!

2010-06-02 @ 11:23:20
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Lovisa Munter

sv: OM jag är! Haha jag bor i mina klänningar ;)

2010-06-02 @ 15:01:43
URL: http://lovicious.blogg.se/
Postat av: Evelina

Förstår att hon tjejen med hysteriskt mycket mark inte vill behöva byta och klydda.. men som du skrev, får hon dispens, vill varenda jävel ha det tillslut..

2010-06-02 @ 21:10:28
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0